[A6 C5]Klapa bagażnika - problem z otwarciem z pilota
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5]Klapa bagażnika - problem z otwarciem z pilota
Problem dotyczy tego,iż w momencie przytrzymania środkowego przycisku na pilocie klapa sie nie otwiera,a tylko uchyla i mimo wszystko ją; ręcznie trzeba otworzyć. Wymieniłem siłowniki,bo myślałem,że to ich wina,jednak problem cały czas jest ten sam. Proszę o pomoc 

Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, 16:48 przez jakub88, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
u mnnie natomiast nie ma na pilocie otwierania sie klapy bagażnika
lecz mam podobny problem ponieważ jak otwieram z pilota samochód to otwieraja mi sie tylko drzwi od kierowcy dopiero musze wcisną;c przycis odblokowania wszystkich drzwi wtedy są; otwieraja! dlaczego tak się dzieje??? powinny chyba otworzyc sie wszystkie???
Co do klapy tylnej to też się nie otwiera poprzez centralke tylko z kluczyka. gdy przekręcam kluczyk w klapie to zamyka mi sie cały samochód natomiast jak zamykam z pilota to klapa tylna nie chce sie zamkną;ć???? czy ktoś może wie o co w tym chodzi???? pozdrawiam.

Co do klapy tylnej to też się nie otwiera poprzez centralke tylko z kluczyka. gdy przekręcam kluczyk w klapie to zamyka mi sie cały samochód natomiast jak zamykam z pilota to klapa tylna nie chce sie zamkną;ć???? czy ktoś może wie o co w tym chodzi???? pozdrawiam.
AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
Wyglą;da jakbyś miał uruchomiony tryb bezpieczny. Próbuj otwierać auto naciskają;c 2 razy szybko otwarcie w pilocie. Pierwsze powinno otworzyć drzwi kierowcy. Drugie naciśnięcie pozostałe i bagażnik.
A co do siłowników to niewiele aut je posiada - przycisk otwarcie bagażnika służy głownie do odblokowania zamka.
A co do siłowników to niewiele aut je posiada - przycisk otwarcie bagażnika służy głownie do odblokowania zamka.
Dominio2.8 pisze:u mnnie natomiast nie ma na pilocie otwierania sie klapy bagażnikalecz mam podobny problem ponieważ jak otwieram z pilota samochód to otwieraja mi sie tylko drzwi od kierowcy dopiero musze wcisną;c przycis odblokowania wszystkich drzwi wtedy są; otwieraja! dlaczego tak się dzieje??? powinny chyba otworzyc sie wszystkie???
Co do klapy tylnej to też się nie otwiera poprzez centralke tylko z kluczyka. gdy przekręcam kluczyk w klapie to zamyka mi sie cały samochód natomiast jak zamykam z pilota to klapa tylna nie chce sie zamkną;ć???? czy ktoś może wie o co w tym chodzi???? pozdrawiam
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
tu macie odp kolegi co i jak....
jakcek pisze:Witam, większość funkcji ustawiamy VAG-comem.
Zentralverriegelung / Central Locking/Comfort System / Centralny zamek
Steuergert Codierung
STG 35 (Zentralverriegelung) auswhlen
STG Codierung -> Funktion 07
+000001 - Heckklappe ffnen (Schliesszylinder Heck) (ab MJ 2001) / Open rear flap (lockcylinders tail) / otwieranie kufra z pilota
+000002 - Quittierung DWA-Blinken / Acknowledgement DWA flashing
+000004 - SZV - selektive Zentralverriegelung / SPS - selective zentralverriegelung / selektywny centralny zamek ? - po jednym wciśnieciu otwarcia centralnego otwiera tylko drzwi kierowcy, po drugim resztę drzwi - selektywny centralny zamek
+000008 - Diebstahlwarnanlage (DWA) aktivieren / DWA - Activation of the DWA / aktywacja alarmu (jeśli jest zamontowany)
+000032 - ZV ber 15 km/h verriegeln / Auto-LOCK/UNLOCK (bolting device starting from 15 km/h) / zamykanie zamków po przekroczeniu 15 km/h (otwarcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjnki)
+000064 - Komfortfunktion ber Funk / Comfort function over radio / zamykanie i otwieranie szyb/szybra pilotem
+000256 - Heckklappenlogik
+000512 - Funk-Quittierung schliessen (1x Blinken) / Close radio acknowledgement (1x flashing) / potwierdzenie zamknięcia centralnego zamka błyskiem kierunków
+002048 - Tr-/Fensterheberlogik (USA) (ab MJ 2001) / Door/window lifter logic (the USA) / trochę skomplikowana funkcja, ale mniej więcej polega na tym, że jak wyłączysz zapłon to przez kilkanaście sek możesz otwierać/zamykać okna a potem już nie oraz między innymi myk polegają;cy na tym, że po wyłą;czeniu zapłonu nie działa otwieranie/zamykanie okien jednym klikiem (bez trzymania przycisku)
+004096 - Funk-Quittierung ffnen (2x Blinken) / Open radio acknowledgement (2x flashing) / potwierdzenie otwarcia centralnego zamka błyskiem kierunków
+008192 - Funkfernbedienung aktivieren
Nie wiem czemu ale w liście nie znalazły się kody:
+000016 - Heckentriegelung ber 5 km/h gesperrt / Tail unblocking over 5 km/h closed / zamykanie kufra powyżej 5km/h
+000128 - Rechtslenker / Right steering wheel / kierownica po prawej stronie
+001024 - Quittierung schliessen (DWA-Hupen) / Close acknowledgement (DWA horns) / zamykanie centrala potwierdzone wyciem syrenki (jeśli mamy firmowy alarm)
DWA - to fabryczny alarm
Guzik jest po to, żeby można było podpią;ć pod niego funkcję. Dla rozkojarzonych nie polecam tej funkcji. Znajomy otworzył sam bagażnik w celu zapakowania tam psa ( zresztą; mojego) . Bezmyślnie położył pilota w bagażniku coby uwolnić psa od kagańca. Po tym zabiegu bez zastanowienia trzasną;ł klapą; bagażnika!. Kluczyki w środu, pies też , a na zewną;trz upał 40 stopni. Chwilę próbował werbalnie namówić psa na wciśnięcie guzika pilota ale bezskutecznie
. Wszystko sie skończyło dobrze, pies przeżył 
p.s. funkcje VAG-iem dodajemy sumują;c liczby z plusikiem "+" do liczby kontrolnej zapisanej we własnym komputerze auta.

p.s. funkcje VAG-iem dodajemy sumują;c liczby z plusikiem "+" do liczby kontrolnej zapisanej we własnym komputerze auta.
jakcek(100lica)
A nie mogl po prostu otworzyc klapy z klamki? czy nie posiadal tej archaicznej czesci auta?:)jakcek pisze:Guzik jest po to, żeby można było podpią;ć pod niego funkcję. Dla rozkojarzonych nie polecam tej funkcji. Znajomy otworzył sam bagażnik w celu zapakowania tam psa ( zresztą; mojego) . Bezmyślnie położył pilota w bagażniku coby uwolnić psa od kagańca. Po tym zabiegu bez zastanowienia trzasną;ł klapą; bagażnika!. Kluczyki w środu, pies też , a na zewną;trz upał 40 stopni. Chwilę próbował werbalnie namówić psa na wciśnięcie guzika pilota ale bezskutecznie. Wszystko sie skończyło dobrze, pies przeżył
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
![Obrazek]()
jeśli otworzysz tylko bagażnik selektywnie z pilota to po zamknięcu automatycznie zamyka go "centralny" . Sprobuj sam. Żeby doświadczenie było wiarygodne nie zapomnij o zapakowaniu do bagażnika psa :mrgreen:Huan pisze:Bezmyślnie położył pilota w bagażniku coby uwolnić psa od kagańca. Po tym zabiegu bez zastanowienia trzasną;ł klapą; bagażnika!.
jakcek(100lica)