Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5] kamera cofania + czujniki parkowania

Nadwozie
ODPOWIEDZ
kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] kamera cofania + czujniki parkowania

Post autor: kostek1234 » 02 sty 2013, 17:11

Witam planuje zakupić kamer cofania do a6 c5 . Posiadam radyjko 2din . wejscie wideo na chinche :P , zauważyłem że większość instalacji jest wyposażane w czujniki parkowania ( logiczne w sumie gdy kamera z jakiś powodów nie widzi wszystkiego )

Oczywiście są kamery OEM oraz czujniki parkowania ale nie mam zielonego pojęcia jaka jest mozliwosć zaadoptowania jej do mojej a6.
Prosiłbym o opinie osób w temacie z klubu , w kwestii montażu ( co potrzeba ? i ile kosztuje org. z audi używane )

znalazłem różne kamery :

Propozycja nr1

Dedykowana do a6 c5 ( sprzedawca twierdzi ze pasuje )
kamera dedykowana do a6 c5 koszt 99zł
Obrazek

Filmik z obrazu z tej kamery Prawdopodobnie użytkownik censored takową posiada ale ciężko mi określić jak to się sprawuje - Próbowałem się skontaktować niestety bezskutecznie....

Propozycja nr2

Kamera Kenwood CMOS-310 - nie dedykowana ale o super parametrach oraz co jest najważniejsze funkcji zmiennego widoku koszt wysoki niestety
link do sklepu kost 1350zł :(
Obrazek

znalazłem na ebay'u za około 855zł wraz z przesyłką
ebay

Filmik z obrazem z kamery Kenwood CMOS-310

Prosił bym również jakies wskazówki o czujnikach parkowania ( które sprawdzone , jak się sprawują . wystarcza zwykłe 4 czuniki + buzer ) .Może polecanie jakieś auikcje lub sprzedawców.

Z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Wyrwiząb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radosław
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Re: kamera cofania + czujniki parkowania

Post autor: Wyrwiząb » 02 sty 2013, 18:44

kostek1234 pisze:Witam planuje zakupić kamer cofania do a6 c5 . Posiadam radyjko 2din . wejscie wideo na chinche :P , zauważyłem że większość instalacji jest wyposażane w czujniki parkowania ( logiczne w sumie gdy kamera z jakiś powodów nie widzi wszystkiego )

Z góry dzięki za pomoc
Podepnę się pod temat. Posiadam radio/nawigację RNS-E, da się też coś takiego u mnie zesłodowić?

kostek1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kostek1234 » 10 mar 2013, 23:18

podejrzewam ze sie da pod warunkiem że bedzie to sprzegniete z urzadzeniem ktore odbierze sygnał wideo z camery... :/ czy w rns-e jest tuner tv ? albo wejscie wideo ? neiwm sam podejrzewam ze trzeba przez dodatkowy moduł tunera. Org .parktronik podjerzewam ze komunjikuje sie po przez inne sygnały ... ale moze da sie go jakoś oszukać by przełaczał sie odrazu na obraz z kamery ... ???

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 03 sie 2013, 19:41

to i ja sie podczepie pod temat. szukam zwyklych czujnikow z buzzerem. jakie ktos moze polecic, ktore wytrzymaja zime i w miare sie spisuja (i cena w miare rozsadna).

dzieki za sugestie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl