[A6 C5] Jak i gdzie pompka spryskiwaczy reflektorów
[A6 C5] Jak i gdzie pompka spryskiwaczy reflektorów
Panowie jestem w trakcie montazu " nowego " zderzaka
Owy zderzak ma oryginalne spryskiwacze reflektorów
I tu mam pewien zgryz, poniewaz przejrzałem ETKe, oraz posty tutaj i nie mam pojecia jak są zainstalowane 2 pompki przy jednym zbiorniku płynu.
MAm standardowy zbiornik płynu do spryskiwaczy szyby, tak wiec czy przy nim jest miejsce badz jakas mozliwosc " dołożenia" drugiej pompki do reflektorów?
Chyba ze do dwoch pompek potrzebny jest specjalny zbiornik ?
Prosiłbym aby mnie ktoś oświecił jesli ma ktos wiedze na ten temat
Z gory dziekuje
Owy zderzak ma oryginalne spryskiwacze reflektorów
I tu mam pewien zgryz, poniewaz przejrzałem ETKe, oraz posty tutaj i nie mam pojecia jak są zainstalowane 2 pompki przy jednym zbiorniku płynu.
MAm standardowy zbiornik płynu do spryskiwaczy szyby, tak wiec czy przy nim jest miejsce badz jakas mozliwosc " dołożenia" drugiej pompki do reflektorów?
Chyba ze do dwoch pompek potrzebny jest specjalny zbiornik ?
Prosiłbym aby mnie ktoś oświecił jesli ma ktos wiedze na ten temat
Z gory dziekuje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Konrad
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
w a6 C5 ( 99 r) zbiornik spryskiwacza ma dwie pompki, jedna na szyby druga na reflektory. Obie mocowane na wcisk w otwory zbiornika. Pompka od spryskiwaczy jest po prawej stronie zbiornika (stojąc przed samochodem). Zdejmując nadkole przy "delikatnej dłoni" można ją namierzyć między zbiornikiem a błotnikiem po lewej stronie wkładajac rękę od strony nadkola (uf opis trochę mętny?), pompka zaś od szyb jest bliżej silnika szukając jej od strony nadkola. Jeśli zbyt zagmatwane to poprawcie.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
o ile sie nie myle jesli jest system mycia reflektorow to jest chyba wogole wiekszy zbiorniczek na plyn bo troche wiecej wtedy plynu idzie. ..no i jest jeszcze kwestia prawidlowego podlaczenia zeby to dzialalo tak jak fabrycznie a nie razem z szybami. :mrgreen:
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Super, dziekuje za pomoc duzo mi to juz pomoglo
A mam jeszcze ptanie odnośie samych spryskiwaczy, ponieważ obejrzalem je sobie dokładnie, i zauważyłem ze nie maja zadnego osobnego zasilania
Czyżby pod wpływem ciśnienia z pompki spryskiwacze same sie wysowaja i spryskuja reflektorki ?
Czy moze cos przeoczyłem i jednak maja swoje zasilanie ?
A mam jeszcze ptanie odnośie samych spryskiwaczy, ponieważ obejrzalem je sobie dokładnie, i zauważyłem ze nie maja zadnego osobnego zasilania
Czyżby pod wpływem ciśnienia z pompki spryskiwacze same sie wysowaja i spryskuja reflektorki ?
Czy moze cos przeoczyłem i jednak maja swoje zasilanie ?
Witam.
Nie działają mi spryskiwacze reflektorów a dokładnie - Audi A6 2003 rok- i jeżeli wyciągnę je ręcznie do góry to leci przez dysze woda ale bez ciśnienia, powiedziałbym, że nie leci a leje.
Wydaje mi się, że pompka w ogóle nie działa bo nie ma ciśnienia.
Jak sie dobrać do tej pompki?? od strony silnika próbowałem i nie ma szans, trzeba ściągnąć lewe przednie koło i plastikowe nadkole ? czy w ogóle lewy przedni błotnik trzeba ściągać ?
Nie działają mi spryskiwacze reflektorów a dokładnie - Audi A6 2003 rok- i jeżeli wyciągnę je ręcznie do góry to leci przez dysze woda ale bez ciśnienia, powiedziałbym, że nie leci a leje.
Wydaje mi się, że pompka w ogóle nie działa bo nie ma ciśnienia.
Jak sie dobrać do tej pompki?? od strony silnika próbowałem i nie ma szans, trzeba ściągnąć lewe przednie koło i plastikowe nadkole ? czy w ogóle lewy przedni błotnik trzeba ściągać ?
- marvin
- Forum Audi A6 / A7
ja zeby przetestowac pompke zciagnalem kolo i wyciagnalem nadkole
mam inny problem bo pompka jest u mnie sprawna a spryskiwacze nie dzialaja po zakupie samochodu zauwazylem ze mam urwany spryskiwacz i ktos w jakiś sposob wylaczyl sryskiwacze reflektorów moze ktos powie gdzie szukac przekazników albo jak to sprawdzic VAG-u - moze tam jest wylaczone
mam inny problem bo pompka jest u mnie sprawna a spryskiwacze nie dzialaja po zakupie samochodu zauwazylem ze mam urwany spryskiwacz i ktos w jakiś sposob wylaczyl sryskiwacze reflektorów moze ktos powie gdzie szukac przekazników albo jak to sprawdzic VAG-u - moze tam jest wylaczone
black_six