Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Grubość szyb bocznych

Nadwozie
ODPOWIEDZ
ostry0077
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Grubość szyb bocznych

Post autor: ostry0077 » 04 paź 2014, 14:01

Witam,

Jako, że jestem na etapie wyciszania kabiny, to po wygłuszeniu wszystkiego odpowiednimi matami przyszedł czas na szyby. Znalazłem gdzieś informację, że model poliftowy jest lepiej wyciszony, niż przedlift głównie dzięki temu, że posiada grubsze szyby. Jako posiadacz modelu przed liftem, chciałbym zweryfikować te informacje: Czy rzeczywiście w modelu poliftowym jest sporo ciszej, oraz czy posiada on grubsze szyby. Standardowe, czyli takie, jakie posiadam, mają grubość 4mm, jak jest w przypadku aut po lifcie?

Oczywiście jestem świadomy istnienia szyb podwójnych, takich właśnie szukam i o ile możliwe jest znalezienie takowych do drzwi przednich, o tyle w przypadku sedana ciężko jest takie znaleźć, w związku z czym jeśli poliftowe rzeczywiście są grubsze i lepiej absorbują hałas, niż z modelu przedliftowego, to takich właśnie bym szukał.

Pozdrawiam

ostry0077
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ostry0077 » 05 paź 2014, 12:43

Dzięki za odpowiedź, w takim razie zamówię szyby podwójne i ramki do nich na przód, pewnie gdzieś pod koniec miesiąca (będę miał trochę wolnego czasu na wymiane), a do tylnych będę wypatrywać w internecie, z czasem może coś się trafi <rotfl>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl