Koralgol pisze:
Poszukuje sprawdzonego i godnego polecenia warsztatu, gdzie będę mógł oddać do przełożenia mojego Avancika :roll:
Od kilku lat zajmuje się przekładaniem angielskich ciężarówek. Dobrze się zastanów zanim oddasz samochód do przekładki. Według mnie przerobienie a6 jest niemożliwe(zrobienie oryginału z anglika) Konstrukcja LHD znacznie różni się od europejczyka;
-ściana grodziowa
-maglownica i jej mocowanie
-wiązki elektryczne, które musisz przedłużać...
Znam z 10 takich warsztatów w Polsce, które to zrobią ale widziałem a6 i a4 po przekładce i jest to porażka :roll: . Chcesz to dam Ci nr do gościa, który przerabiał a6 i przy 120km/h wystrzeliły poduszki w siedzeniach, drugiemu "dorobili" mocowanie maglownicy i przy wjeżdżaniu do garażu skręcił w prawo a pojechał prosto...(dobrze że nie przy 100km/h)
Nie odciągam, ale radzę się dobrze zastanowić. Nigdy nie przerabiałem osobówek, ale siedzę trochę w temacie więc wiem co jest grane
Jeżeli chodzi o rejestrację- zależy gdzie mieszkasz i kto zrobi Ci przegląd. Ostatnie przepisy prawne wymagają homologacji producenta, która mówi że auto jest konstrukcyjnie przygotowana do ruchu prawostronnego-w 99% nierealne do uzyskania w Polsce. Jeżeli jednak znajdziesz gościa, który za 50 zł przymknie oko przy przeglądzie to zostaje jeszcze urząd miasta...Jak tam Cię "puszczą" to masz zarejestrowanego angola. ALE pamiętaj, że jeżeli będziesz go chciał sprzedać to potencjalny klient może spojrzeć na VIN a tam jest zakodowane że to anglik a wtedy nie będzie łatwo go sprzedać

Pozdrawiam