Czy pasują inne lusterka do C5-tek?
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Czy pasują inne lusterka do C5-tek?
Przeszukałęm pół forum i nie mogę znaleźć oczywiście tematykę szkieł to jasne ale samej obudowy nie mogę. myślałem nad zmianą lusterek na poliftowe ale podobają mi się też od nowszych A4 i nie tylko nawer z c6 czy c7 albo a3 nowe itd. tylko czy będą pasowały kostka to mniejsza z tym jak nie podejdzie to na osobne konektorki bym zrobil ale chodzi mi o ten trójkąt i cala reszte czy można coś inne zbudować?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Raczej nie będą pasować , temat przerabiałem . Wymaga to lekkich przeróbek , ale o tym za chwilę . Obudowy lusterek są w sumie takie same , ... ale inne są te czarne trójkąty , które wchodzą w ramiak drzwi .Aby je przełożyć , należy rozebrać całe lusterko , ... i też trzeba rozebrać ten trzpień na którym ono się składa , obraca . Zdemontować jest to w miarę łatwo , ale trudniej złożyć , i zabezpieczyć tym pierścieniem osadczym . Trzeba rozebrać kostkę przyłączeniową z kablami - powyciągać piny jak dobrze pamiętam , bo wtyki do podgrzewania lusterka nie przejdą przez otwór chyba w tym bolcu , na którym zamocowane jest lusterko . Jest z tym trochę zabawy , .. ale się uda . Ogólnie w ten sposób da się w sumie każde lusterko zaadoptować .Adriano007 pisze:Gdzieś czytałem że lusterka z A4 B6 pasują do A6 C5 ale nie wiem czy tak jest. Ktoś może to potwierdzić?