Cześć. Rozkodował mi się jeden kluczyk. W moim egzemplarzu koduje się go mechanicznie (zamkiem w drzwiach kierowcy). Już raz to robiłem, ale teraz za cholerę nie mogę. No i przechodzę do sedna - AFAIK jak robiłem to poprzednio, to przekręcając kluczykiem zamek działał mi centralny (przynajmniej w jedną stroną). Teraz otwiera-zamyka tylko drzwi kierowcy. Napiszcie jak jest u Was. Czy zamykając otwierając drzwi kierowcy z kluczyka (nie zdalnie) reszta drzwi też reaguje?
Sprawdzałem w VAGu - samo otwieranie i zamykanie jest sygnalizowane, ale czujnik "safe" załącza się tylko z pilota. Zamek/mikrostyki do wymiany?
Czy centralny zamek działa też z kluczyka (nie z pilota)?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Czy centralny zamek działa też z kluczyka (nie z pilota)?
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Paliwo: Benzyna
Obejrzałem sobie posiadany luzem zamek od strony pasażera i chyba nie zaryzykuję rozbierania tego od strony kierowcy bez drugiego w zapasie. Sporo tam elementów i może się coś przy demontażu rozsypać.
Zamek kierowcy różni się ilością mikrostyków ze względu na dodatkowe cięgno z wkładki? Bo w tym od strony pasażera znalazłem dwa w środku i jeden na zewnątrz... Od biedy mógłbym przelutować, ale nie wiem, czy są takie same...
Zamek kierowcy różni się ilością mikrostyków ze względu na dodatkowe cięgno z wkładki? Bo w tym od strony pasażera znalazłem dwa w środku i jeden na zewnątrz... Od biedy mógłbym przelutować, ale nie wiem, czy są takie same...
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel