Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 Avant] blokujący się zamek

Nadwozie
daniels77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

szajs

Post autor: daniels77 » 13 sty 2013, 22:48

Witam. Widze ze z tym zamkiem to odiweczny problem. U mnie spadnie temp. tylko do - 3 i nie moge wsiąsc do samochodu. Rozebralem juz od srodku bok i psikałem jakims silikonem. Nic to nie dało. Na wiosne zamierzam sie pozbyc tego samochodu i nigdy wiecej! Ten samochód to tylko fajnie wyglada i to wszystko! Wiecznie cos! Lepiej cos noweszego kupic słabej klasy niz sie użerac z tym dziadostwem! Tyle w temacie!

Awatar użytkownika
mwx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: mwx » 14 sty 2013, 01:16

Killer71 pisze: Wstawiłem furę do zaprzyjaźnionego garażu, zrzuciłem boczek od kierowcy i za cholerę nie mogłem odkręcić tych dwóch śrub (torx przeskoczył), aby wyjąć zamek :evil: - teraz dowiedziałem się, że potrzebny jest extra klucz. Inżynierowie z Audi mają chyba coś z głową, próbowaliście kiedy wyciągnąć przednią lampę...? Tam potrzebny jest jeszcze inny klucz. Może zrobimy zrzutkę na forum i zakupimy specjalną walichę kluczy do A6?
Wszystko po to, byś sam nie serwisował samochodu. ;) Ale wszystkie te klucze są osiągalne w marketach budowlanych.

Na niezamykający się zamek pomaga rozciągniecie zużytej sprężynki od rygla - u mnie już 2 zimę działa po takieh operacji. Ilustrację co i jak zamieścilem gdzies na forum.

Te zamki to badziew. Napis MADE IN FRANCE mówi o nich wszystko.

Ja juz mam silne postanowienie, ze jak znow zaczną swirować to nakleje na nie maty grzewcze do lusterek i podłącze je pod CLH

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja