Witaj.
Opowiem Ci mój przypadek. mam Audi A6 z relingami na dachu, ale zakupiłem dwa rowery i musiałem wykombinowac jak je przewozić. Zdecydowałem się na bagażnik dachowy. Zakupiłem więc w Norauto 2 belki na relingi -stalowe, produkcji Norauto-nie Thule.
Do tego dokupiłem stojaki na rowery z firmy Thule. Całość kosztowała 496 zł, gdzie jeden stojak na rower Thule'a kosztował 150 zł.
Czy kupisz alu czy stal-to Twoja sprawa. Za alu-uważam przepłacisz, chyba, ze zależy Ci na super wygladzie a kolor auta współgra z kolorem aluminium. Ja mam wszystko czarne-i relingi i belki na relingach i stojaki rowerowe.
Z Bochni do Krakowa do Norauto masz jakieś 45 km, więc jeśli się pofatygujesz i trafisz na uprzejmego pracownika potrafiącego doradzić , to z pewnością na tym skorzystasz.
Pozdrawiam.
Nie radzę kupować tego typu asortymentu przez Allegro. ÂŚwiadczy o tym mój przykład. Swój zestaw kupiłem w Norauto. Zestaw stojaków rowerowych Thule'a był wadliwy-brakowało zamka i kilku śrub. Dobrze, ze montowałem ten zestaw na parkingu przed Norauto, to od razu zawołałem człowieka, który mi to sprzedał i ten na miejscu stwierdził, czego brakuje. Od ręki wymienił mi towar na wolny od wad-braków.
Poza tym pierwszy montaż trwał ok 45 min-posiłkując się instrukcją. Wcale nie jestem jakimś bystrzakiem, ale dałem radę. Na miejscu zawsze mozesz przymierzyć relingi tudzież bagażnik na deskę surfingową czy narty zjazdowe.
Uważam, że należy unikać allegro kupując bagażniki, no chyba,że wcześniej odwiedziłeś sklep, spisałeś dokładnie model i wcześniej przymierzyłeś go do samochodu.