[a6c5]avant problem z spryskiwaczem tylnej szyby
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki Apophis zrobię ogrzewania na maxa a gazety to chyba muszę kupić coś w stylu wyborcza dużo ich no i papier chłonny bo te kolorowe badziewia nic nie zrobią
w wracając do tematu to może ktoś mi powiedzieć jak powinien lecieć ten strumień płynu na tyle bo jak zdejmę ten plastikowy ochraniacz to leci ładna fontanna na 1,5 metra więc ciśnienie jest a jak założę ten kapturek to nie rozbryzguje na szybę tylko wokół ośki
w wracając do tematu to może ktoś mi powiedzieć jak powinien lecieć ten strumień płynu na tyle bo jak zdejmę ten plastikowy ochraniacz to leci ładna fontanna na 1,5 metra więc ciśnienie jest a jak założę ten kapturek to nie rozbryzguje na szybę tylko wokół ośki
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
W nasadce masz wycięcie na strumień płynu. Prawdopodobnie tu masz jakiś konflikt interesów, że płyn z dyszy nie trafia w szczelinę nasadkiszybadaudiA6 pisze: w wracając do tematu to może ktoś mi powiedzieć jak powinien lecieć ten strumień płynu na tyle bo jak zdejmę ten plastikowy ochraniacz to leci ładna fontanna na 1,5 metra więc ciśnienie jest a jak założę ten kapturek to nie rozbryzguje na szybę tylko wokół ośki

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Zobacz czy na ramieniu wycieraczki masz dobrze założoną nakładkę. Jak otwór jest zasłonięty to nie ma sie co dziwić, że tak pracuje.
Tak z ciekawości pytanie do znawców... Silniczki audi mają wyjściową pozycję ramienia wycieraczki z prawej strony czy z lewej? Bo u mnie chyba ktoś zamontował inny silnik niż u wszystkich :P
Tak z ciekawości pytanie do znawców... Silniczki audi mają wyjściową pozycję ramienia wycieraczki z prawej strony czy z lewej? Bo u mnie chyba ktoś zamontował inny silnik niż u wszystkich :P
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Zależy od modelu i rocznika. W A6C5 ramię w spoczynku ma byc po stronie kierowcy. I tak było (zdaje mi się) do końca produkcji modelu. W A6C6 jest po stronie pasażera. Ramię jest odwrotnie wygiete. Jak komus padł silniczek to montowano zapewne to co było pod ręką, raczej nowsze niż starszeAeternus pisze:Tak z ciekawości pytanie do znawców... Silniczki audi mają wyjściową pozycję ramienia wycieraczki z prawej strony czy z lewej? Bo u mnie chyba ktoś zamontował inny silnik niż u wszystkich :P

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
JA po wymianie na valeo mam po prawej stronie czyli od pasażera i tak był oryginał w sprawie sprysku może ktoś z forumowiczów może sprawdzić i napisać jaki numer ma ta nakładka bo u mnie to część o numerze 8d9955205a - i tu pytanie czy taka powinna siedzieć .
A tu foto jak to siedzi i czy ten wylot musi nad czy pod stożkiem w tym plastiku i jak to wygląda od wew.
A tu foto jak to siedzi i czy ten wylot musi nad czy pod stożkiem w tym plastiku i jak to wygląda od wew.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No nie za bardzo, po kształcie nakładki już widać, że ramie było po stronie kierowcyszybadaudiA6 pisze:JA po wymianie na valeo mam po prawej stronie czyli od pasażera i tak był oryginał

Sprawdz czy wylot dyszy trafia w szczeline w nakładce, jesli nie to reguluj, dysza to kulka, wsadz igłę w otwór i obracaj.
A moze własnie ten silniczek valeo jest nie od tego i ma dyszę wyżej lub niżej niz ori

-
- Forum Audi A6 / A7
W sumie i na to wpadłem muszę stary znaleźć silniczek i sprawdzić lub jakieś audi na drodze sprawdzić przy właścicielu. A nasadka ma rok wybity zgodny z modelem. Sprawdziłem że inne audiczki na aukcjach mają różne mocowania lewo lub prawe i nie wiem od czego zależy to.
I prośba do forumowiczów aby sprawdzić jaki mają odstęp spryska od tej nasadki wew to wtedy będzie jasność czy to jest powodem że nie ma rozprysku cieczy na szybę
I prośba do forumowiczów aby sprawdzić jaki mają odstęp spryska od tej nasadki wew to wtedy będzie jasność czy to jest powodem że nie ma rozprysku cieczy na szybę
Haha ja dzisiaj właśnie wymieniłem silniczek wycieraczek bo w starym przegniła ta metalowa rurka. No i po zabiegu wycieraczka wylądowała na prawą stronę. A jakiego karpia strzeliłem jak po podłączeniu nowego nagle zniknęła mi wycieraczka z pola widzeniabendzji pisze:oj to chyba loteria z ta wycieraczką - w moim aucie prod. 03/2001 po stronie pasażera , a silnik wygląda na fabryczny

[ Dodano: 2016-01-26, 22:44 ]
Ile to kosztuje?bendzji pisze: bo w zeszłym roku silnik dostał zestaw naprawczy
[ Dodano: 2016-01-26, 22:50 ]
Ale wydaje mi się, że na pierwszym foto widać nie dociśnięty ten plastik. Musisz użyć odrobinę siły, żeby wskoczył w swoje miejsce wówczas dysza będzie widoczna w tej szparze.szybadaudiA6 pisze:A tu foto jak to siedzi i czy ten wylot musi nad czy pod stożkiem w tym plastiku i jak to wygląda od wew.