Witam serdecznie. Niestety na prawym błotniku z przodu dość widoczna jest rdza i już mała dziura.
Moje pytanie co radzicie zrobić ? Nie znam się kompletnie na tym, znalazłem np na allegro nowy błotnik w dobrymi opiniami co myślicie o takim czymś ?
https://allegro.pl/oferta/blotnik-audi- ... 8600184931
Lewy błotnik jest ok, ma w 2 miejscach lekką rdzę ale aż nie jest widoczne. Czy warto od razu 2 nowe błotniki wymieniać, czy tylko prawy na nowy, czy jakie macie inne pomysły ?
Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
-
mtek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
mat1324
- Forum Audi A6 / A7

- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re: Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
Używka w kolorze. Ten zamiennik najlepszej jakości nie jest.
-
krzychu973
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Błotnik z foto śmietnik, błotnik z aukcji tani, ale one są ze słabej jakości stali i na rantach może wychodzić ruda po 2 sezonach ,chyba że lakiernik dobrze
zabezpieczy antykorozyjnie, w co wątpie, istnieje jeszcze ryzyko że kolor będzie się minimalnie różnił.Osobiście wolałbym polakierować na miejscu ,a przed założyć i sprawdzić spasowanie.Najlepiej to tak jak mat napisał zdrowa używka i zabezpieczyć woskiem od wewnątrznej strony.
zabezpieczy antykorozyjnie, w co wątpie, istnieje jeszcze ryzyko że kolor będzie się minimalnie różnił.Osobiście wolałbym polakierować na miejscu ,a przed założyć i sprawdzić spasowanie.Najlepiej to tak jak mat napisał zdrowa używka i zabezpieczyć woskiem od wewnątrznej strony.
-
mtek
- Forum Audi A6 / A7

- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.9TDI 110KM
Okej dzieki. Czyli szukać takiej audi w kolorze LZ9U i kupić sam blotnik ? Myślicie ze uda się znaleźć czy ciężko ?
-
mat1324
- Forum Audi A6 / A7

- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Ostatnio szukałem do Passata B5 mojego wuja i po tygodniu trafiłem na błotnik. Ogólnie błotników było sporo, ale potrzebowałem czarny oraz bez kierunku, bo ten jest w lusterku (polift B5 z końca produkcji modelu).
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Mechanik mówił, że używki nie trzeba nawet zbytnio ustawiać, bo pasuje, a zamiennik nawet nie ma wszystkich przetłoczeń w miejscu, gdzie przychodzą śruby i jest problem z ustawieniem równych szczelin. Po drugie nówka jest polakierowana i wygląda idealnie, a chyba całego auta takiego nie masz i będzie widać różnicę.
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Mechanik mówił, że używki nie trzeba nawet zbytnio ustawiać, bo pasuje, a zamiennik nawet nie ma wszystkich przetłoczeń w miejscu, gdzie przychodzą śruby i jest problem z ustawieniem równych szczelin. Po drugie nówka jest polakierowana i wygląda idealnie, a chyba całego auta takiego nie masz i będzie widać różnicę.
-
Gregorski3
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2015
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna
Z zamiennikami jest loteria . Ja wymieniałem oba błotniki w a4 b6 . Kupiłem nowe w kolorze ( dla tego w kolorze bo miały być na pewien okres a potem auto szło do malowania ) i powiem,że błotniki pasowały prawie idealnie . Bez problemu dało się je ładnie ustawić. Nie wiem czy akurat tak dobrze trafiłem ale ja byłem zadowolony.
Q5 3.0 TFSI
373Km/515Nm
Gorilla Electronics
373Km/515Nm
Gorilla Electronics
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Kontakt:
Ja kupiłem kilka lat temu nie oryginalny ale kolor z numerem kod'u bardzo dobry. Przy okazji przed zmianą pomalowałem podkładową farbą antykorozyjną na bazie żywicy - firma BOLL.
W załączniku ja (nie widać mnie, moje zdjęcia) i przyjaciel bez koszulki hehe bo gorąc / lato.
W załączniku ja (nie widać mnie, moje zdjęcia) i przyjaciel bez koszulki hehe bo gorąc / lato.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.