Witam serdecznie. Niestety na prawym błotniku z przodu dość widoczna jest rdza i już mała dziura.
Moje pytanie co radzicie zrobić ? Nie znam się kompletnie na tym, znalazłem np na allegro nowy błotnik w dobrymi opiniami co myślicie o takim czymś ?
https://allegro.pl/oferta/blotnik-audi- ... 8600184931
Lewy błotnik jest ok, ma w 2 miejscach lekką rdzę ale aż nie jest widoczne. Czy warto od razu 2 nowe błotniki wymieniać, czy tylko prawy na nowy, czy jakie macie inne pomysły ?
Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re: Audi A6 C5 rdza na błotniku [zdjęcie]
Używka w kolorze. Ten zamiennik najlepszej jakości nie jest.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Błotnik z foto śmietnik, błotnik z aukcji tani, ale one są ze słabej jakości stali i na rantach może wychodzić ruda po 2 sezonach ,chyba że lakiernik dobrze
zabezpieczy antykorozyjnie, w co wątpie, istnieje jeszcze ryzyko że kolor będzie się minimalnie różnił.Osobiście wolałbym polakierować na miejscu ,a przed założyć i sprawdzić spasowanie.Najlepiej to tak jak mat napisał zdrowa używka i zabezpieczyć woskiem od wewnątrznej strony.
zabezpieczy antykorozyjnie, w co wątpie, istnieje jeszcze ryzyko że kolor będzie się minimalnie różnił.Osobiście wolałbym polakierować na miejscu ,a przed założyć i sprawdzić spasowanie.Najlepiej to tak jak mat napisał zdrowa używka i zabezpieczyć woskiem od wewnątrznej strony.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.9TDI 110KM
Okej dzieki. Czyli szukać takiej audi w kolorze LZ9U i kupić sam blotnik ? Myślicie ze uda się znaleźć czy ciężko ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Ostatnio szukałem do Passata B5 mojego wuja i po tygodniu trafiłem na błotnik. Ogólnie błotników było sporo, ale potrzebowałem czarny oraz bez kierunku, bo ten jest w lusterku (polift B5 z końca produkcji modelu).
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Mechanik mówił, że używki nie trzeba nawet zbytnio ustawiać, bo pasuje, a zamiennik nawet nie ma wszystkich przetłoczeń w miejscu, gdzie przychodzą śruby i jest problem z ustawieniem równych szczelin. Po drugie nówka jest polakierowana i wygląda idealnie, a chyba całego auta takiego nie masz i będzie widać różnicę.
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Mechanik mówił, że używki nie trzeba nawet zbytnio ustawiać, bo pasuje, a zamiennik nawet nie ma wszystkich przetłoczeń w miejscu, gdzie przychodzą śruby i jest problem z ustawieniem równych szczelin. Po drugie nówka jest polakierowana i wygląda idealnie, a chyba całego auta takiego nie masz i będzie widać różnicę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 1.8 TFSI 190KM
- Paliwo: Benzyna
Z zamiennikami jest loteria . Ja wymieniałem oba błotniki w a4 b6 . Kupiłem nowe w kolorze ( dla tego w kolorze bo miały być na pewien okres a potem auto szło do malowania ) i powiem,że błotniki pasowały prawie idealnie . Bez problemu dało się je ładnie ustawić. Nie wiem czy akurat tak dobrze trafiłem ale ja byłem zadowolony.
2.0 TFSI In progress
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Kontakt:
Ja kupiłem kilka lat temu nie oryginalny ale kolor z numerem kod'u bardzo dobry. Przy okazji przed zmianą pomalowałem podkładową farbą antykorozyjną na bazie żywicy - firma BOLL.
W załączniku ja (nie widać mnie, moje zdjęcia) i przyjaciel bez koszulki hehe bo gorąc / lato.
W załączniku ja (nie widać mnie, moje zdjęcia) i przyjaciel bez koszulki hehe bo gorąc / lato.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.