[A6 C5] antena radiowa na dachu
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] antena radiowa na dachu
siemka, moje pytanie brzmi: jaki jest rozmiar gwintu w końcówce anteny radiowej? Dziś w nocy jakiś czereśniak zapieprzył mi bat antenowy, a te dostępne w sklepach są głownie na 5 lub 6 mm. Czy taki bat dostanę tylko w ASO? :-? dzięki za jakieś porady.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
http://moto.allegro.pl/item708177104_an ... a6_a8.html
proszę bardzo
, swoją nabyłem i jestem bardzo zadowolony, polecam
, za gwint 7mm trzeba dopłacić niestety.
proszę bardzo

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
Co do średnicy gwintu to w moim aucie się to nie potwierdza. Jako, że miałem trochę sfatygowany bat od anteny to się rozglądam za nowym. Mam w aucie navi i pozostałości po ori telefonie (no to chyba kiedyś był ), więc po przeczytaniu powyższych postów zacząłem szukać 7 mm. Dziś jednak postanowiłem zmierzyć gwint i wydały się 2 rzeczy niewesołe:marcin290890 pisze:rozwiązałem mój problem, otóż jeżeli macie w standardzie telefon lub navi to gwint powinien być 7mm,
1. Bat mi się rozlazł w rękach - korozja przeżarła sprężynę :evil:
2. Gwint okazał sie 6 mm :shock: :!:
Staram się kupić bat ori bądż taki co będzie giętkością podobny do ori (innych parametrów, tzn. elektrycznych nie jestem w stanie zweryfikować). A co do tej gietkości to jest istotne. Kupiłem kiedys bat "prawie ori" który jednakże był sztywniejszy niż ori i powodował świst powietrza.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
ÂŚwist męczyl mnie kilka dni zanim pokapowałem skąd się bierze. Jestem dosyć wyczulony na wszystkie nowe dźwięki i zauważam je.
Czy ktoś zmieniał antenę ? Nie wiem, mam oryginalną antene z napisem GPS. Auto w czasie eksploatacji w Niemczech było raczej serwisowane w ASO, a po kilku dołozonych elementach widze, że zawsze były one fabryczne.
Nie chcę twierdzić, że tak musi byc. Po prostu stwierdzam fakt. Ktoś pisze, że w przypadku GPS czy telefonu jest gwint 7 mm.
Ja napisałem jaka średnica jest u mnie.
Czy ktoś zmieniał antenę ? Nie wiem, mam oryginalną antene z napisem GPS. Auto w czasie eksploatacji w Niemczech było raczej serwisowane w ASO, a po kilku dołozonych elementach widze, że zawsze były one fabryczne.
Nie chcę twierdzić, że tak musi byc. Po prostu stwierdzam fakt. Ktoś pisze, że w przypadku GPS czy telefonu jest gwint 7 mm.
Ja napisałem jaka średnica jest u mnie.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Paliwo: Benzyna
Kolego RomanS może mieć rację co do tego sformułowania. Miałem kiedyś u siebie w Omedze taki sam przypadek, że zajumali mi antenę ( miałem navi ) i wstawiłem jakieś sztywne nieoryginalne gówno, bo nie mogłem dostać ori i świst powietrza przez nią był tak uporczywy, że wolałem po mieście jeżdzić z odkręconą.marcin290890 pisze:ÂŚwist powietrza? Kolego masz Ty słuch, pogratulowaćhehe a tak na poważnie to trochę dziwne, może ktoś wcześniej zmieniał cała antenę, bo nie mógł dostać 7mm
, ja nie mam Navi ale mam telefon i gwint jak w mordę strzelił 7mm...