[A6 C4] Zmiana lusterka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[A6 C4] Zmiana lusterka
Wczoraj rano odśnieżyłem swoje autko i pod śniegiem była warstewka lodu, odpaliłem silnik włączyłem grzanie tylnej szyby, lewe lusterko szybciutko się rozmroziła w przeciwieństwie do prawego, w ogóle nie puściło
dzisiaj przeglądając aukcje natrafiłem na prawe lusterko z anglika czyli większe niż prawe w wersji europejskiej, taki sam kolor jak moje autko i w cenie 100 PLN
pytanie tylko czy bez problemów spasuje pod względem osadzenia i przewodów?
Może ktoś już to robił?
Co myślicie?
dzisiaj przeglądając aukcje natrafiłem na prawe lusterko z anglika czyli większe niż prawe w wersji europejskiej, taki sam kolor jak moje autko i w cenie 100 PLN
pytanie tylko czy bez problemów spasuje pod względem osadzenia i przewodów?
Może ktoś już to robił?
Co myślicie?
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

A po co chcesz wymieniać całe lusterko :?: :?:
Wystarczy wymienić sam wkład, dostaniesz go za jakies 30-40zl kompletny nowy niebieski z matą grzewczą i plastikiem do montowania.
Ja wymieniałem wkład lewego i jestem zadowolony, grzeje szybiciutko teraz w mrozy i z martwym polem jest odrazu (wczesniej miałem zwykłe).
Wystarczy wymienić sam wkład, dostaniesz go za jakies 30-40zl kompletny nowy niebieski z matą grzewczą i plastikiem do montowania.
Ja wymieniałem wkład lewego i jestem zadowolony, grzeje szybiciutko teraz w mrozy i z martwym polem jest odrazu (wczesniej miałem zwykłe).
- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
Witam a gdzie kupiłeś te całe wkłady???golob pisze:Wystarczy wymienić sam wkład, dostaniesz go za jakies 30-40zl kompletny nowy niebieski z matą grzewczą i plastikiem do montowania.
Bo bym w moim autku zmienił bo obydwa lusterka nie grzeją a powinny.
[ Dodano: 2010-01-06, 17:51 ]
już znalazłem, trzeba było tylko w google wpisać

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak ale po lifcie już miał symetryczne i to ładniej wygląda . Tylko taki problem ze po liftowe są trochę inne więc trzeba szukać z anglika. Czy będą pasowały oczywiście że tak a stare lusterko możesz sprzedać na allegrogolob pisze:ale zauwaz w tych rocznikach wszystkie mają małe lusterka prawe

Marzenie Każdego z nas
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Artur27, i dokładnie o to mi między innymi chodzi, żeby ładniej wyglądało
[ Dodano: 2010-03-29, 21:04 ]
czekałem, czekałem i wyczekałem, w końcu pojawiło się ogłoszenie prawego lusterka z anglika w moim kolorze i teraz jest moje, dzisiaj założyłem no i niestety lusterko jest asferyczne i trzeba będzie dokupić wypukły długi wkład żeby było dobrze bo póki co widok w prawym lusterku jest nieco dziwny, żałuję że nie wiedziałem o tym wcześniej, wytargowałbym niższą cenę, ale może mój błąd będzie pomocny dla innych, jak uda mi się kupić odpowiedni wkład to wrzucę foty jak ostatecznie wygląda autko
[ Dodano: 2010-04-04, 09:12 ]
i gotowe, wkłady kupione i założone, tak to wygląda na fotkach
![Obrazek]()
![Obrazek]()
[ Dodano: 2010-03-29, 21:04 ]
czekałem, czekałem i wyczekałem, w końcu pojawiło się ogłoszenie prawego lusterka z anglika w moim kolorze i teraz jest moje, dzisiaj założyłem no i niestety lusterko jest asferyczne i trzeba będzie dokupić wypukły długi wkład żeby było dobrze bo póki co widok w prawym lusterku jest nieco dziwny, żałuję że nie wiedziałem o tym wcześniej, wytargowałbym niższą cenę, ale może mój błąd będzie pomocny dla innych, jak uda mi się kupić odpowiedni wkład to wrzucę foty jak ostatecznie wygląda autko
[ Dodano: 2010-04-04, 09:12 ]
i gotowe, wkłady kupione i założone, tak to wygląda na fotkach

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zbyniek, faktycznie przy zwykłych szkłach nic nie widać, jednak przy szkle asferycznym jest wsio OK, aczkolwiek wówczas szkło nie wpasowuje się ładnie w oprawę i dziwnie to wygląda, ja jednak poszedłem dalej i przełożyłem trójkąty między lusterkiem europejskim a angielskim, po tej modyfikacji jest o wiele lepiej, jeśli byś potrzebował takiej przekładki, mogę ci to zrobić gratis, jedyne co to pokryjesz koszty przesyłki do mnie i z powrotem

To wszytko wyjaśnia, o to mi chodziło. Dzięki za wyjaśnienie.FAÂŁDZIK pisze:przełożyłem trójkąty między lusterkiem europejskim a angielskim, po tej modyfikacji jest o wiele lepiej
Narazie mam inne usterki w autku, które muszę zrobić. Kiedyś w przyszłości zajmę się tą zmianą. Jak coś to będę pamiętał o Twojej pomocy

Projektanta i konstruktora tego małego lusterka bym za j... powiesił. Co to był za problem pełnowymiarowe zrobić.