[A6 C4] Zbiorniczek płynu spryskiwaczy przecieka
[A6 C4] Zbiorniczek płynu spryskiwaczy przecieka
Witam. Podczepiłem się niedawno do jednego tematu lecz nie uzyskałem odpowiedzi ani wskazówek więc postanowiłem stworzyć osobny temat. Chodzi mi o zdemontowanie zbiornika płynu do spryskiwaczy szyby i swiateł przednich. Jak się do tego zabrać, czy po drodzę będę musiał cos innego zdemontować by móc wyjąć pojemnik? Proszę o wskazówki! i z góry dziękuję 

usunieto pkt 29 regulaminu
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
kocyk123, unosisz zbiorniczke plynu do wspomagania,on jest wsuwany,potem latwo odkrecisz te sanki ktore sa do tego zbiorniczka,chyba trzy sruby na klucz 10,nastepnie masz 3 sruby od zbiorniczka plynu do spryskiwaczy,jedna dio nadkola na gorze przy blotniku.dwie w glebi jedna za zbiorniczkiem blisko silnika i jedna z przodu.po wyjeciu zbiorniczka wspomagania wszystko ci sie ukarze na wierzchu.pompki masz z obu stron zbiorniczka nie wiem jak jest fabrycznie montowane spryski lamp,ja mam przerobke ale mysle ze bedziesz musial odkrecic waz dajacy plyn na szyby.on jest od przodu zbiorniczka.uwazaj przy wyjmowaniu.bo wezyk od spryskiwaczy szyb jest chyba plastikowy tzn nie jest to typowa guma,zebys nie zlamal bo czeka cie wtedy sztukowanie.w kazdym razie u mnie byl on taki plastikowy,chyba po to zeby sie przy zagieciach nie zginal i nie zaslepial.
tomkom1, dzieki wielkie za info, dużo mi pomogło bo własnie dzisiaj sie za to zabrałem i wykręciłem zbiornik. Problem był w tym, że górna częsc pompki do sprysku szyby wyczepiła się od zbiornikczka (wyszła z uszczelki). Wiec wyciagnalem pompke, wyczyscilem ja i uszczelki i teraz wszystko smiga jak trzeba jeeee i już mi pomarańczowa kontrolka na FISie nie szpeci czerwonej choineczki
Dzięki!

usunieto pkt 29 regulaminu