Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Zbiorniczek płynu spryskiwaczy przecieka

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Zbiorniczek płynu spryskiwaczy przecieka

Post autor: kocyk123 » 30 mar 2010, 08:13

Witam. Podczepiłem się niedawno do jednego tematu lecz nie uzyskałem odpowiedzi ani wskazówek więc postanowiłem stworzyć osobny temat. Chodzi mi o zdemontowanie zbiornika płynu do spryskiwaczy szyby i swiateł przednich. Jak się do tego zabrać, czy po drodzę będę musiał cos innego zdemontować by móc wyjąć pojemnik? Proszę o wskazówki! i z góry dziękuję ;)
usunieto pkt 29 regulaminu

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Forum A6 C4 » 30 mar 2010, 14:08

odkręcić trzeba zbiorniczek od wspomagania nad zbiorniczkiem spryskiwaczy
zbiorniczek spryskiwaczy jest przykręcony na dwie śruby jedna wysoko i jedna nisko wszystkie dostępne z góry
w tym temacie jest kilka fotek

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 31 mar 2010, 09:49

syper, chyba linku zapomniałeś dodać :lol:

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 31 mar 2010, 11:08

kocyk123, unosisz zbiorniczke plynu do wspomagania,on jest wsuwany,potem latwo odkrecisz te sanki ktore sa do tego zbiorniczka,chyba trzy sruby na klucz 10,nastepnie masz 3 sruby od zbiorniczka plynu do spryskiwaczy,jedna dio nadkola na gorze przy blotniku.dwie w glebi jedna za zbiorniczkiem blisko silnika i jedna z przodu.po wyjeciu zbiorniczka wspomagania wszystko ci sie ukarze na wierzchu.pompki masz z obu stron zbiorniczka nie wiem jak jest fabrycznie montowane spryski lamp,ja mam przerobke ale mysle ze bedziesz musial odkrecic waz dajacy plyn na szyby.on jest od przodu zbiorniczka.uwazaj przy wyjmowaniu.bo wezyk od spryskiwaczy szyb jest chyba plastikowy tzn nie jest to typowa guma,zebys nie zlamal bo czeka cie wtedy sztukowanie.w kazdym razie u mnie byl on taki plastikowy,chyba po to zeby sie przy zagieciach nie zginal i nie zaslepial.

Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kocyk123 » 24 cze 2010, 05:29

tomkom1, dzieki wielkie za info, dużo mi pomogło bo własnie dzisiaj sie za to zabrałem i wykręciłem zbiornik. Problem był w tym, że górna częsc pompki do sprysku szyby wyczepiła się od zbiornikczka (wyszła z uszczelki). Wiec wyciagnalem pompke, wyczyscilem ja i uszczelki i teraz wszystko smiga jak trzeba jeeee i już mi pomarańczowa kontrolka na FISie nie szpeci czerwonej choineczki :) Dzięki!
usunieto pkt 29 regulaminu

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja