mam spory problem. uszkodziła mi się klamka, tzn zamek wszedł do środka i ta osłona klamki zewnętrznej odeszła. rozebrałem drzwi, i za bardzo nie widzę co tam się mogło zepsuć a nie chcę grzebać żeby nic nie zepsuć. Widzę, że ten element tzn ta blaszka trochę pordzewiała jest lużna, do czego to służy i gdzie powinna byc ? Z góry dziękuję. pozdr
[A6 C4] Uszkodzona klamka i wkładka drzwi
[A6 C4] Uszkodzona klamka i wkładka drzwi
witajcie,
mam spory problem. uszkodziła mi się klamka, tzn zamek wszedł do środka i ta osłona klamki zewnętrznej odeszła. rozebrałem drzwi, i za bardzo nie widzę co tam się mogło zepsuć a nie chcę grzebać żeby nic nie zepsuć. Widzę, że ten element tzn ta blaszka trochę pordzewiała jest lużna, do czego to służy i gdzie powinna byc ? Z góry dziękuję. pozdr
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ta blaszka na pierwszym zdjęciu, pod zamkiem, która jest jakby w pozycji w dół. Ona trzyma klamkę i jeśli się teraz nie mylę powinna być w poziomie. Spróbuj delikatnie wypchnąć od środka zamek, osłonę dopasuj do drzwi i spróbuj przekręcić tą blaszkę w lewo patrząc na zdjęcie.
Warsztat, naprawy Audi A6.
Kolego już wiem w czym problem, ułamały się zaczepy z tej osłony zewnętrznej co teraz odstaje. Kupiłem drugą i jestem w szoku... posiada mniejszy minimalnie otwór na zamek i zamek nie wejdzie. Nie wiem czemu zawsze tak musi być, że nigdy nie może nic pasować. Może ktoś się orientuje czy były jakieś 2 rodzaje ? na różne zamki
w moim zamku otwór na klucz jest pionowy a widzę, że na innych aukcjach w poziomie, to jakaś inna wersja zamku
Teraz nie wiem jaką mam kupić tą osłonę żeby znowu nie przyszła inna. wymiary się różnią bardzo minimalnie... Znalazłem też taką osłonę z audi 80 b4 i jest identyczna ale też posiada mniejszy otwór. Proszę o pomoc !

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
OyamaBdg, Kiedyś pzerabialiśmy identyczny problem w C4 kolegi. Otwór na zamek spiłowaliśmy okrągłym pilnikiem tak, że pasowało idealnie i nie było widać rezania. Ale niestety nie pamiętam jak poradziliśmy sobie z tym wkładem bo też był inny, czyli w poziomie
Na pewno jest to do zrobienia, bo wymienialiśmy klamki od kierowcy oraz pasażera i zamykały się kluczykiem i pilotem
Musisz trochę pokombinować, bo jak mówię są one do założenia.

Warsztat, naprawy Audi A6.