Witam Kolegów.
Już kilka razy szukałem na forum info na temat tylnych lamp w setce (tych w karoserii) czyli kierunek i światło ze stopem, u siebie jedną mam perfidnie wyłamaną a drugą pękniętą. Na allegro jest tych lampek dużo, ale każda do sedana, a przynajmniej sprzedający tak piszą. ÂŻaden z tych, do których pisałem nie potrafił odpowiedzieć czy będą pasować do avanta. Ja na pierwszy rzut oka nie widzę żadnych różnic - czy ktoś kiedyś podpasowywał je z sedana do avanta albo odwrotnie? Mowa np. o tych:
http://moto.allegro.pl/item930198038_au ... _nowa.html
http://moto.allegro.pl/item908982604_au ... _nowa.html
Druga sprawa to obramówka wokół szyb, u mnie jest czarna, ale czy to w a6 czy w setkach spotykałem też chromowane. Czy jest możliwość podmianki tego na chrom? Jak te listwy są zamocowane i jak je zdemontować?
Będe wdzięczny za odpowiedzi, Pozdrawiam Mariusz.
[Audi 100 C4 Avant] Różnice w lampach tył sedan/avant i chro
[Audi 100 C4 Avant] Różnice w lampach tył sedan/avant i chro
Było:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
z listwami panie to ci powiem ze cudów nie ma. jest w cholere nitów czy śrubek ktore trzeba rozbebeszyć zeby listwe sciagnac a nie wiem jak ją pozniej zamontować.. aczkolwiek bez zrzucenia podsufitki sie nie obejdzie. a jakbym np ja mial to robic to od razu wymieniłbym relingi na chrom 
a lampy 100Avant i A6 c4 Avant są te same. co do sedanów to myśle ze podejdą na uparciucha ale nie dam sobie ręki uciąć

a lampy 100Avant i A6 c4 Avant są te same. co do sedanów to myśle ze podejdą na uparciucha ale nie dam sobie ręki uciąć

Co do lamp to z sedana nie pasują do avanta. Wiem bo temat przerabiałem.. Oczywiście rozstaw śrubek jest taki sam ale zarys lampy jest inny.. i będzie lekko odstawała. Wiem bo jeździłem z taka lampą parę dni zanim kupiłem do avanta. Kolejna rzecz najlepiej kupić lampy z jednego źródła gdyż odcienie lamp np czerwonych potrafią się w znacznym stopniu różnić...