Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100 c4/a6 c4] Problem z przednia wycieraczka

Nadwozie
ODPOWIEDZ
pablo90
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[100 c4/a6 c4] Problem z przednia wycieraczka

Post autor: pablo90 » 03 gru 2010, 17:47

witam,
jak w temacie, mam problem z przednia lewa wycieraczka. problem wystepuje i przy normalnych wycieraczkach i przy areo. mianowicie nie zbiera wody. zbieraja tylko konce wycieraczki a srodek nie.
co zrobic ? sprobowac dogiac ramie wycieraczki do szyby ?
pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Qzi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Qzi » 03 gru 2010, 19:22

Cześć <ok>
Jak kupiłem swoje Audi i wracałem nim z Chełma (450km do domu)w nocy myślałem że pojadę z głową za oknem podjechałem na Stację i chciałem zakupić nowe pióro ale jak zobaczyłem jak w pionie wycieraczka odstaje od szyby ze 3cm zacząłem wyginać ramię
ale dopiero następnego dnia dopasowałem tak że wyciera.
Ma jedną wadę wygląda ohydnie i na lato chyba zmienię całe ramie.
Teraz sedno zobacz co masz zdeformowane u mnie jest wygięty ten element który jest przykręcony bezpośrednio do mechanizmu tak jak ktoś chciałby to złamać albo otworzył maskę przy podniesionym ramieniu (to jest jakiś stop i jak chciałem w imadle podgiąć to zaczęło pękać więc uważaj)
Podsumowując spróbować można w razie W kupisz nowe ramię :mrgreen:
Auto musi być czarne i mieć napędzane cztery kółka

DORADCA SERWISOWY ASO AUDI&VW

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 03 gru 2010, 19:27

miałem to samo i niestety wymieniłem cały mechanizm ponieważ te bolce co sie wycieraczke przykreca miały luz i tez nie dociskało. kupiłem mechanizm i jest OK

gość_

Post autor: gość_ » 03 gru 2010, 20:12

jest na to patent ale to zależy czy tomkom1 zechce go zdradzić. U mnie podziałało.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 gru 2010, 21:36

panowie sprawa prosta jak robienie dzieci...unosisz wycieraczke.wd40 na ten zawiasik ktory pozwala uniesc ramie.i po 100 podniesien i opuszczen na kazda raczke..czyli 100 razy lewa raczka i 100 razy gora dol prawa raczka.moze sie kojarzyc dwuznacznie ale dziala ...to samo z tylu.nie ma sensu wyginac wycieraczek skoro ten zawias jest brudny i sprezyna nie dociaga ramienia do szyby...

sevenfifty

Post autor: sevenfifty » 07 gru 2010, 08:46

Czasem robienie dzieci nie jest takie proste, ale z takiego rozwiązania chętnie skorzystam.

Wojt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wojt » 09 gru 2010, 15:22

Ja dzis znalazłem inne rozwiązanie problermu. U mnie zmielony był wieloklin na ramieniu wycieraczki przez co powstawał luz i część siły dociskającej ramie była przez ten luz niwelowana . Dlatego własnie wycieraczka na swoich brzegach jeszcze jako tako zbierała wode , natomiast na środku nie.

Moim sposobem na rozwiązanie tego problemu był zakup ramienia wycieraczki od Audi 80 (pełno tego po złomowiskach) Wygląda troszkę inaczej ale pasuje .

szczygiel189
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [100 c4/a6 c4] Problem z przednia wycieraczka

Post autor: szczygiel189 » 09 gru 2010, 17:05

pablo90 pisze:witam,
jak w temacie, mam problem z przednia lewa wycieraczka. problem wystepuje i przy normalnych wycieraczkach i przy areo. mianowicie nie zbiera wody. zbieraja tylko konce wycieraczki a srodek nie.
co zrobic ? sprobowac dogiac ramie wycieraczki do szyby ?
pozdrawiam :)

Siema!
Miałem nie dawno podobny problem. Kupiłem nowe wycieraczki i wszystko było git :D po 3 miesiącach nagle wycieraczka od kierowcy przestała ściągać wodę, tylko po jej bokach coś tam ściągało. Wycieraczka zrobiła się wklęsła i był przeswist między szybą a wycieraczką. Docisnąłem ja porządnie do szyby i wszystko wróciło do normy :D:D:D:D:D:D
Było:
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G

Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja