[a6 c4] parowanie szyb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
co do czyszczenia klimy warto stosować preparat do nawiewów ta tak zwana aktywną pianę oraz po kilku godzinach rozpylana gaz z tak zwanych granatów i wtedy masz 100 % czystości
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Patrząc przodem na samochód to filtr siedzi po lewej stronie samochodu w podszybiu.
Musisz zdjąć wycieraczki, zdemontować całe podszybie i po lewej stronie samochodu zobaczysz sześcian a u góry trzy śrubki odkręć je zdejmij pokrywę i już masz filtr przeciwpyłkowy.
Ja mam klimatronic i na tej podstawie piszę powyższe.
@edit
miałem tez problem z zaparowanymi szybami okazało się, że nie mam sprężyny o tym nr seryjnym: 432 271 243 ona trzyma cały czas, że masz obieg otwarty czyli bierze powietrze z zewnątrz samochodu, gdy jej nie ma to klapy od obiegu zamkniętego i otwartego wiszą sobie luzem i masz cały czas obieg zamknięty.
Musisz zdjąć wycieraczki, zdemontować całe podszybie i po lewej stronie samochodu zobaczysz sześcian a u góry trzy śrubki odkręć je zdejmij pokrywę i już masz filtr przeciwpyłkowy.
@edit
miałem tez problem z zaparowanymi szybami okazało się, że nie mam sprężyny o tym nr seryjnym: 432 271 243 ona trzyma cały czas, że masz obieg otwarty czyli bierze powietrze z zewnątrz samochodu, gdy jej nie ma to klapy od obiegu zamkniętego i otwartego wiszą sobie luzem i masz cały czas obieg zamknięty.
To skoro rozmawiamy już o nadmuchu to powiedzcie mi dlaczego jak mój samochód ma nawet lekki przechył na lewą stronę to wentylator szybciej pracuje (jest to wyczuwalne i słychać to nawet) a w drugą jest odwrotnie bardzo spowalnia :-? nawet na zakrętach to występuje
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
hmmmm ja chciałem sam wymienić filtr i rozebrałem całe podszybie i tam nie znalazłem żadnych filtrówRikimaru pisze:Patrząc przodem na samochód to filtr siedzi po lewej stronie samochodu w podszybiu.

- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Tu sobie sprawdź http://www.filtron.pl/pl/ powinno pomóc
Dzięki wielkie.Rikimaru pisze:Tu sobie sprawdź http://www.filtron.pl/pl/ powinno pomóc