[A6 All]Jak powinny działać spryskiwacze reflektorów
[A6 All]Jak powinny działać spryskiwacze reflektorów
Mam pytanie do właścicieli a6 z ksenonami. Jak powinny działać spryskiwacze reflektorów w tym modelu ('99)? Powinny się uruchamiać razem ze spryskiwaczami szyb? Powinien być oddzielny przełącznik do ich uruchamiania?
Pytam, bo jeszcze nie udało mi się ich uruchomić i nie wiem, czy nie działają, czy uruchamiają się co 20-te spryskanie szyby, czy jeszcze w inny sposób.
[ Dodano: 2008-06-13, 16:22 ]
Pytam, bo jeszcze nie udało mi się ich uruchomić i nie wiem, czy nie działają, czy uruchamiają się co 20-te spryskanie szyby, czy jeszcze w inny sposób.
[ Dodano: 2008-06-13, 16:22 ]
Ostatnio zmieniony 05 paź 2008, 11:03 przez uriel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
Po pierwsze światla MUSZÂĄ byc włączone,
U mnie dzialakja z 1-2 sekundowym opuznieniem czyli jak przytrzymam dluzej to dopiero sie wysówaja i spryskuja lampy a jak chce spryskac tylko szybe to przytrzymyje przełącznik wycieraczek ponizej 1-2 sekundy.
Czyli tak jak napisal mikita2003, :-D
Jesli to ci nie zadziala to zbadaj czy je wogole masz kolego bo moze masz tylko zderzak z miejscem na spryski a jak juz je masz i nie dzialaja to posprawdzaj bezpieczniki.
Pozdro
U mnie dzialakja z 1-2 sekundowym opuznieniem czyli jak przytrzymam dluzej to dopiero sie wysówaja i spryskuja lampy a jak chce spryskac tylko szybe to przytrzymyje przełącznik wycieraczek ponizej 1-2 sekundy.
Czyli tak jak napisal mikita2003, :-D
Jesli to ci nie zadziala to zbadaj czy je wogole masz kolego bo moze masz tylko zderzak z miejscem na spryski a jak juz je masz i nie dzialaja to posprawdzaj bezpieczniki.
Pozdro
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
No ja mam ten sam problem, lewy sprysk przecieka, jesli ich nie uzywam to nie cieknie ale jak uzywam to zaraz widac plame w okolicy koła pod zderzakiem ale nawet sie tym nie przjmuje.
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

panowie odswieze temat i zadam takie pytanko: mam A6 w Avancie ,C4 z 1997 roku i tam sa fabrycznie zamontowane spryskiwacze. i pytanie : czy one wysuwaja sie, spryskuja klosz i chowaja sie? bo u mie wcoraj jak chcialem sobie prysnac na klosiki, przytrzymalem dluzej manetke od wyieraczek, spryski prysnely, a jakze, ale niestety pozostaly w pozycji lekko odsunietej od powierzchni zderzaka.... A moze one sa zamontowane nieruchomo....sam juz nie wiem....
BYŁO: AUDI 80 B3 1.8 PM 75 KM
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin
JEST:A6 AVANT 2.8 V6 30v Benzin
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
Sorry za odgrzanie ale też mam taki problem nie działają mi spryski reflektrow. Wysuwałem je ręcznie i są tam spryskiwacze ale jak spryskuje szybe to nie podnoszą się do góry . zauważyłem tylko ze w spryskiwaczu od stronu kierowcy robi sie mokro jak spryskuje szybę natomiast w pasazera nie ma zadnej reakcji. Co trzeba zrobic aby dzialaly ?:D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
ale to wtedy jeden spryskiwacz robilby sie mokry? moze jakis przewod jest dziurawy? powiem szczerze ze chcialbym to naprawic;-)
sytuacja jest taka:
spryskuje dlugo szybe przednia i w tym momencie nie wysuwaja sie spryski reflektorow ale jesli podniose reczznie spryskiwacz od strony kierowcy to jest mokry
sytuacja jest taka:
spryskuje dlugo szybe przednia i w tym momencie nie wysuwaja sie spryski reflektorow ale jesli podniose reczznie spryskiwacz od strony kierowcy to jest mokry