Witam!
Dzisiaj w doskonały sposób pozbyłem się szyby w tylną klapę.
Cena w Auto-Glasie 1160zł, więc lepiej będzie kupić całą klapę.
Mam pytanie czy z 100 będzie pasowała klapa do A6?
[Audi A6 C4 Avant] Czy klapa tylna pasuje z 100 do A6 ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Byłem w takiej samej sytuacji i żałuję, że nie wymieniłem szyby na nową. Używana klapa po malowaniu różniła się kolorystycznie od reszty nadwozia, poza tym gdzieniegdzie wylazła ruda (niewiadome pochodzenie). Suma summarum wyszło mnie to 850zł przy własnoręcznym przekładaniu (malowanie i szpachlowanie u lakiernika).
Nie wiem jak u Ciebie, ale w moich okolicach każdy "szklarz" zastrzegał, że nie bierze odpowiedzialności za bezpieczny demontaż szyby w przypadku używki (mowa o wariancie, w którym przekładasz samą szybę z używanej klapy), niby z powodu trudnych doświadczeń z tym akurat rodzajem.
Poszukaj jeszcze innych zakładów - może uda Ci się znaleźć coś tańszego. Jak zbliżysz się do 900-1000zł, to ja bym brał nową szybę.
Zerknij jeszcze na sposób mocowania zawiasów - u mnie było coś bardzo dziwnego i musiałem ostro rzeźbić (nie było dostępu do drugiej strony śruby):
![Obrazek]()
Nie wiem jak u Ciebie, ale w moich okolicach każdy "szklarz" zastrzegał, że nie bierze odpowiedzialności za bezpieczny demontaż szyby w przypadku używki (mowa o wariancie, w którym przekładasz samą szybę z używanej klapy), niby z powodu trudnych doświadczeń z tym akurat rodzajem.
Poszukaj jeszcze innych zakładów - może uda Ci się znaleźć coś tańszego. Jak zbliżysz się do 900-1000zł, to ja bym brał nową szybę.
Zerknij jeszcze na sposób mocowania zawiasów - u mnie było coś bardzo dziwnego i musiałem ostro rzeźbić (nie było dostępu do drugiej strony śruby):
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker