[A6 C4] Częstotliwość pracy wycieraczek
[A6 C4] Częstotliwość pracy wycieraczek
Witam.
W Golfie III od 93 roku był montowany system własnego doboru częstotliwości pracy wycieraczek. Włączany jest w następujący sposób:
Włączamy wycieraczki na czasowe, czekamy np 3 sekundy, wyłączamy i od razu włączamy czasówki ponownie. Czas przez jaki były włączone - w naszym przypadku 3 sekundy - jest zapamiętywany i po ponownym włączeniu wycieraczki pracują z 3 sekundowymi przerwami.
Fajna opcja jeśli zwykły tryb jest zbyt szybki, a fabryczny czasowy zbyt wolny. Czytałem gdzieś, że w 100 C4 czasówki wycierają co 4 sekundy.
Spotkaliście się kiedyś z czymś takim, co opisałem na początku?
Pozdrawiam
W Golfie III od 93 roku był montowany system własnego doboru częstotliwości pracy wycieraczek. Włączany jest w następujący sposób:
Włączamy wycieraczki na czasowe, czekamy np 3 sekundy, wyłączamy i od razu włączamy czasówki ponownie. Czas przez jaki były włączone - w naszym przypadku 3 sekundy - jest zapamiętywany i po ponownym włączeniu wycieraczki pracują z 3 sekundowymi przerwami.
Fajna opcja jeśli zwykły tryb jest zbyt szybki, a fabryczny czasowy zbyt wolny. Czytałem gdzieś, że w 100 C4 czasówki wycierają co 4 sekundy.
Spotkaliście się kiedyś z czymś takim, co opisałem na początku?
Pozdrawiam
-dokładnie w passacie B5 z 1997 r miałem to z pewością, a w Audi mam tylko ręczna regulacjeAndi 2.5 tdi pisze:witam ,z tego co wiem wszystkie volkswageny (golfy,passaty,transporter),ktore mialem te funkcje posiadaly - czas regulacji zawieral sie do 10-15 sek. max
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
-
- Forum Audi A6 / A7
witam nie będę zaczynał nowego tematu chodzi o audi A6C5 głównie o wycieraczki ja mam opcje ręczną regulacje czasu wycieraczek, działa tylko jeden zakres,chciałbym wydłużyć czas ale nie reaguje, gdzie mogę zajrzeć lub co wymienić
[ Dodano: 2010-01-21, 23:23 ]
[ Dodano: 2010-01-21, 23:23 ]
MAJSTERKOWICZE DORADZICIE COÂŚkurczakzloty pisze:witam nie będę zaczynał nowego tematu chodzi o audi A6C5 głównie o wycieraczki ja mam opcje ręczną regulacje czasu wycieraczek, działa tylko jeden zakres,chciałbym wydłużyć czas ale nie reaguje, gdzie mogę zajrzeć lub co wymienić
- casper
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
Warto warto, autko sie odrazu lepiej prezentuje :-P no i wycieraja tez dobrze ale kurcze z firmami bywa roznie, ja kupilem Valeo, ale nie wiem czy to jakies podroby czy co, ze mi troche skacza po szybie i dosc glosno chodza, dalem za 2 gumy 80zl, sam nie wiem, slyszalem ze Boscha tez mozna roznie trafic, bo produkuja je w wielu krajach, i zalezy na jaki trafisz, niemieckie niby najlepsze.FAÂŁDZIK pisze:podepnę się pod temat, bo dotyczy C4 i wycieraczek zarazem, mam zamiar wymienić swojej niuni standardowe wycieraczki na tzw. bananki tylko nie wiem czy warto i na jaką firmę postawić
Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
Słyszałem że Valeo Silencio XTRM są bardzo dobre, chociaż sam jeszcze nie sprawdzałem 8-) Cena ok 110 zł za kompletFAÂŁDZIK pisze:podepnę się pod temat, bo dotyczy C4 i wycieraczek zarazem, mam zamiar wymienić swojej niuni standardowe wycieraczki na tzw. bananki tylko nie wiem czy warto i na jaką firmę postawić
Co do przekaźników, te z programowanym czasem o numerze 99 występowały nie tylko w VW ale i też w seatach (ibiza, toledo) ja miałem go zamontowanego nawet w swoim golfie mk1 i działał wyśmienicie. Naprawdę przydatna rzecz. Nowy bosch to wydatek ok. 60-80zł w zależności od sklepu. Na złomie można kupić za kilka złotych.
Było:
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS
VW Golf mk2 1.6TD 70PS
VW Golf mk1 TDic +/- 90PS
Audi 100/A6 C4 2.5 TDI AAT +/-130PS
Jest:
SEAT Toledo 1M 1.9 TDI 150PS