Dziękuję
Dodano po 4 minutach 50 sekundach:
Re: Zawieszenie pneumatyczne Audi A6 C6 allroad czy da radę samemu wymienić miech w przodzie ? Z góry dziękuję za pomoc
Zawieszenie pneumatyczne Audi A6 C6 allroad czy da radę samemu wymienić miech w codzie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Zawieszenie pneumatyczne Audi A6 C6 allroad czy da radę samemu wymienić miech w codzie?
Jeżeli wymiana sprężyny w przodzie w normalnym zawieszeniu nie jest trudnością to bez problemu da radę.
Wczoraj wymieniałem miech w bmw 7 G12 i tu jest problem zsunąć dolną alu tuleję z amortyzatora z racji bardzo grubego oringa i korozji alu na koncach.
W C6 jest cienki oring więc nie powinno być problemu.
W audi nie trzeba się męczyć z drutem zamykającym górną poduszkę bo jest dociskana przez 4 nakrętki a bmw jest naprężona przez poduszkę tłoczyska i bez prasy nie da się tego wymienić.
Wczoraj wymieniałem miech w bmw 7 G12 i tu jest problem zsunąć dolną alu tuleję z amortyzatora z racji bardzo grubego oringa i korozji alu na koncach.
W C6 jest cienki oring więc nie powinno być problemu.
W audi nie trzeba się męczyć z drutem zamykającym górną poduszkę bo jest dociskana przez 4 nakrętki a bmw jest naprężona przez poduszkę tłoczyska i bez prasy nie da się tego wymienić.
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.7T 250KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Zawieszenie pneumatyczne Audi A6 C6 allroad czy da radę samemu wymienić miech w codzie?
Witam.
Mając trochę narzędzi oraz smykałkę do mechaniki, wymienisz miech bez problemu sam.
Popraw temat w opisie, bo myli podejście zadania.
Pozdrawiam.
Mając trochę narzędzi oraz smykałkę do mechaniki, wymienisz miech bez problemu sam.
Popraw temat w opisie, bo myli podejście zadania.
Pozdrawiam.