Wyrobienie brakuące książki serwisowej do rocznego audi.
Wyrobienie brakuące książki serwisowej do rocznego audi.
Witam! Zakupiłem Audi z 2016 roku po lekkiej stłuczce w Hiszpanii. Okazało się jednak że mam do niej wszystkie dokumenty poza książką serwisową. Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę wyrobić duplikat lub kupić podrobioną książkę. Oryginalna książka nie miała jeszcze żadnych wpisów. Aha. Kiedy mam jechać na pierwszy serwis? Auto ma 26000km przebiegu i nie wiem po jakim czasie mam pojechać na przegląd? Auto ma własnie rok od czasu zarejstrowania. pół roku stało nieużywane. Zależy mi na tym aby audi serwisować, ale chciałbym to robić z pieczątkami w książce abym mógł sprzedać auto, bo polak to musi mieć książkę.
ksiazka
Zadzwoń do ASO to oni ci powiedza czy można uzyskać duplikat, mają tam całą historie po VI. Nawet jakbys nie dostał duplikatu książki to i tak historia napraw i przeglądu jest do sprawdzenia po VIN więc nie bedzie problemu ze sprzedażą bez książki. Na alll. mozesz kupic ale bez wklejki z tyłu i tak nic nie warta jest.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Akurat duplikat książki wydawanej w ASO nie ma wklejki takiej jak jest w bagażniku i w pierwszej książce. Jest w tym miejscu naklejka z napisem duplikat i tyle.Sambi pisze:Na alll. mozesz kupic ale bez wklejki z tyłu i tak nic nie warta jest.
MichalLbn, Jako, że z Hiszpanii to zobacz co masz wbite w papiery po dzwonie lub podjedź do ASO, bo jak masz na końcu dobite zakaz rejestracji na terenie unii i cofniętą gwarancję to raczej ciężko będzie cokolwiek załatwić.
W dowód Hiszpański mam wbite "baja" co oznacza normalne wyrejestrowanie. Auto ma gwarancje producenta i przegląd jeszcze na dwa lata. Książki jednak nie było od nowości. Hiszpański dealer dał coś całkiem innego niż dają np. w niemczech. To jest kilkukartkowe coś do wbijania przeglądów i to było fabrycznie. Nie wiedziałem o tym i dlatego doszukiwałem się normalnej książki.Mazdomania pisze:Akurat duplikat książki wydawanej w ASO nie ma wklejki takiej jak jest w bagażniku i w pierwszej książce. Jest w tym miejscu naklejka z napisem duplikat i tyle.Sambi pisze:Na alll. mozesz kupic ale bez wklejki z tyłu i tak nic nie warta jest.
MichalLbn, Jako, że z Hiszpanii to zobacz co masz wbite w papiery po dzwonie lub podjedź do ASO, bo jak masz na końcu dobite zakaz rejestracji na terenie unii i cofniętą gwarancję to raczej ciężko będzie cokolwiek załatwić.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
To tyle szczęścia, że nie cofnięta gwarancja, bo czasami można się ładnie "załatwić".MichalLbn pisze:W dowód Hiszpański mam wbite "baja" co oznacza normalne wyrejestrowanie. Auto ma gwarancje producenta i przegląd jeszcze na dwa lata. Książki jednak nie było od nowości. Hiszpański dealer dał coś całkiem innego niż dają np. w niemczech. To jest kilkukartkowe coś do wbijania przeglądów i to było fabrycznie. Nie wiedziałem o tym i dlatego doszukiwałem się normalnej książki.Mazdomania pisze:Akurat duplikat książki wydawanej w ASO nie ma wklejki takiej jak jest w bagażniku i w pierwszej książce. Jest w tym miejscu naklejka z napisem duplikat i tyle.Sambi pisze:Na alll. mozesz kupic ale bez wklejki z tyłu i tak nic nie warta jest.
Nie wiem co dają w przypadku Audi, ale przy Nissanach nie ma książek, za to przy rejestracji dają taką jakby dodatkową kartę pojazdu i tam wbijają wszystko (bynajmniej u mnie tak dwa razy było, ale to w 2011r. i 2012r.).