Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problemy z autem

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
BART_1984
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problemy z autem

Post autor: BART_1984 » 25 wrz 2023, 23:15

Witajcie,
Z góry przepraszam za nowy temat mam chwilę więc piszę do Was z prośbą o pomoc.
Mam 23 letnie a6 c5 1.8t avant samochód jest nieziemski jeśli chodzi o wygodę i niezawodność, choć mam kilka problemów z którymi nie mogę sobie poradzić:
- czy macie jakąś sprawdzoną firmę zamków już kilkukrotnie zamawiałem i reklamowałem prawy tylni zamek gdyż najmłodszy syn siedzi z tyłu i po około pół roku - roku zawsze pojawia się problem z zamkiem fis go nie widzi i czasem ruszam z niedomkniętymi drzwiami a chciałbym na dniach zabrać się za to aby przed zimą nie mieć problemu z drzwiami.
- macie może użytkownicy drodzy sprawdzone wycieraczki przedniej szyby kurczę średni starczają na 3-4 miesiące po czym strasznie marzą (testowałem już firmy bosh valeo i kilka innych marek wszystko takie samo gie)
- w weekend walczyłem z wymianą linek powiem Wam pracy dla jednej osoby sporo lecz po 5h naprawiłem wymieniłem oczywiście obie linki gdyż mimo nowych zacisków tarcz klocków i regulacji 23 letnie oryginały blokowały czasem koło, okazało się iż jedna rozwarstwiła się przy końcówce przez co działało jak chciało ;-(
Podczas weekendowej walki z autem zauważyłem dwa problemy dosyć znaczące dla bezpieczeństwa i oświetlenie dlatego też zwracam się o pomoc i poradę:
1. muszę wymienić poduszki belki tył sparciały ze starości czy wymienia się tutaj same tuleje czy razem z aluminiową łapą??
2. zauważyłem że błąd na komputerze wskazuje uszkodzony czujnik xenon na tylnej belce - rozpadł się na drobne (cięgna odpadły na przegubach a mocowanie skorodowało i odpadło)
czy występuje jakiś zestaw naprawczy może z zagranicy czy szukać pomocy w aso i płakać że bardzo drogo lub w cale nie dostępne??
Zbliża się powoli okres jesienno-zimowy i uważam że powyższe zagadnienia są ważne dla bezpieczeństwa mojego i rodziny a dość często muszę jeździć z dziećmi do specjalistycznych poradni lekarskich.
Proszę o pomoc może jest ktoś z Gdańska lub okolic i jest w stanie pomóc z tym tylnym czujnikiem świateł.
Dziękuję.
Pozdrawiam Bartosz.
BarteK.

BART_1984
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Problemy z autem

Post autor: BART_1984 » 25 wrz 2023, 23:19

Mam też do Państwa zapytanie czy może ktoś posiada na sprzedaż roletę szyby tylnej klapy z całym plastikiem gdyż w mojej audi jest połamanych kilka zaczepów i słabo to wygląda niestety.

Dodano po 13 minutach 4 sekundach:
dodatkowe wyposażenie
Czy ktoś z forum montował sobie czujniki cofania lub kamerę cofania do avanta? Jeśli tak proszę o którka opinię co polecacie itp. Dziękuję.
BarteK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja