Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nie odpala, choinka błędów

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
Tycha
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jakub
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Nie odpala, choinka błędów

Post autor: Tycha » 23 wrz 2025, 20:10

Witam panowie.
Potrzebuję dobrego magika od Audi.
A6 C7 2012r 2.0tdi CGLC
Problem polega na tym, że dziś rano wsiadłem do samochodu, próbowałem odpalić niestety zero reakcji, cała choinka błędów(regulacja świateł, stabilizacja toru jazdy, tpms, awaria skrzyni biegów) spieszyłem się do pracy więc podpiąłem vcds usunąłem błędy, odpaliłem i pojechałem lecz świecił się check.
Wsiadając po pracy problem się powtórzył, zrobiłem to samo i odpalił. Chciałem jechać na zakupy błędy wróciły ale tym razem nie mogłem usunąć ich vcds, z silnikiem nie mogłem w ogóle się połączyć. Opiąłem klemę na 10 sekund podłączyłem samochód odpalił i brak żadnych błędów, podłączyłem vcds usunąłem błędy i wszytko było ok, łączył się ze wszystkimi modułami. Wyczytałem że problemem może być czujnik abs, podłączyłem vcds i sprawdziłem czy któryś czujnik przekłamuje ale wszystkie wskazują identyczne wartości, po połączeniu się z abs brak żadnych błędów. Teraz błędy powróciły i znów pomogło odłączenie klemy na 10s.
Jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak i gdzie szukać?
Zna ktoś dobrego magika w mazowieckim?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i pomoc.

Tycha
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jakub
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Re: Nie odpala, choinka błędów

Post autor: Tycha » 24 wrz 2025, 13:51

Dla potomnych, problemem okazał się przekaźnik 645 nr przekaźnika: 4H0951253A. Znajduje się po prawej stronie na podszybiu, trzeba zdjąć osłonę podszybia, odkręcić zbiorniczek płynu spryskiwaczy (dwie śruby torx 25) później wypinamy sterownik silnika, odkręcamy pokrywę skrzynki (6 śrub torx 20 i mamy już dostęp do tego oto przekaźnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja