Myjnia Zielonka k/Wawy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Myjnia Zielonka k/Wawy
Hej, ostatnio przypadkowo/przelotem wpadłem busem na myjnię bezdotykową w Zielonce na Poniatowskiego. Byłem mega zadowolony ponieważ przeleciałem jeszcze na Tarchomin i ani śladu zacieków po płynącej ze szpar wodzie itd., auto błyszczy do tej pory choć minął już ponad tydzień (jedynie kurz trochę osiadł ale połysk został). Wczoraj podskoczyłem tam a6 i się rozpływam - to samo na LZ6H, butelkowa zieleń, co na białym akrylu, szyby też jak po twardym wosku. Ale dosyć superlatyw, chodzi mi o to, że końcowe programy na tej myjni to woskowanie i na koniec nabłyszczanie. Dotąd nie spotkałem się z woskiem na mokro z takim efektem. Wiecie może jakiej chemii się tam używa, może polecicie coś dobrego? Rzadko mam czas umyć/dopieścić auto sam jak kiedyś ale chętnie skorzystałbym z profi chemii z takim efektem.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Lukasz007, chyba ręczna myjnia samochodowa, bezdotykowa? Te nowsze są dokładnie te same. Bez 'wiatru', bez jeżdżenia, bez niczego nie masz zacieków. Jest ich sporo, więc nie będziesz miał 'problemów'.
Nie musisz szukać szmatek. 
ps.

ps.
Dokładnie.mat1324 pisze:Raczej się nie dowiesz .

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Konrad
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A4 B8
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Myjnia Zielonka k/Wawy
Witam! Ja od dłuższego czasu korzystam z mobilnej myjni parowej. Jest to dla mnie bardzo wygodna opcja i dodatkowo ekologiczna ponieważ nie produkuj praktycznie żadnych ścieków. Autko lśni jak prosto z salonu. Jestem bardzo zadowolony 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Alan
- Rocznik: 2015
- Moje auto: Allroad C8
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 5.2 435KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Benzyna
Re: Myjnia Zielonka k/Wawy
W wwa i okolic jeszcze polecić mogę myjnię ręczną Global Car Wash (ich www: https://myjniasamochodowawarszawa.pl). Mają siedzibę obok lotniska Chopina. Widać, że się starają o budowę dobrej renomy i zajawkowicze.