Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Mała pomoc :) ..

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
A_S_ S6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arek
Rocznik: 2008
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 5.2 435KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Mała pomoc :) ..

Post autor: A_S_ S6 » 06 sty 2026, 11:29

Witam ...
Dostałem ( jak niektórzy ) maila od Andrzeja ... i oprócz przelewu mam propozycję ..
Jeśli dobrze odczytałem to wynajmujesz cały sprzęt w szafie za 230 zł na miesiąc a można to ogarnąć u mnie na jednym z nowych serwerów pocztowych nową Virtulaką i będzie śmigać .. 100 GB to pierdoła - przeniesiesz sobie całość 1:1 i tylko IP do zarządzania i wystawienia na Świat się zmieni nic więcej :) ..
Jestem dużym dostawcą ISP, mam spore zaplecze ( klimatyzowane serwerownie, łącza, chłopaków od spinania tego w działający organizm ) i BEZ PROBLEMU mogę udostępnić SERWER zasadniczo ZA DARMO ( tzn. za np. 1 zł netto na miesiąc - za darmo całkiem nie mogę bo to jest tylko Polska i KARA to słowo klucz obowiązujące teraz za wszystko :| więc VAT muszę odprowadzić :p ) ..
Andrzeju ;) ... daj znać co myślisz. Nic pilnego i wielkiego ale zawsze coś tam będzie łatwiej ;) ..

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: Mała pomoc :) ..

Post autor: Doc » 06 sty 2026, 12:36

"A_S_ S6", wielkie dzięki!.

Odnośnie serwera, jak dla mnie to jest strasznie ciężkie, "czarna magia" wiesz dlaczego? :( Bo nie jestem programistą, rootem od samego początku od 2006 roku. Sam tego nie zrobię a zrobił mi starszy przyjaciel z aplikacji, systemu przetwarzania danych itd. Powiedziałem tylko co mi jest popatrzebne, co ja chcę. FTP jest wielkie ze zdjęciami ciężkimi m.in. dalej strary forum zamknięty przed migracją (old) i nowy tak jak widać i jest. Dalej 2 bazy danych, dalej własne qmailadmin w serwerze, dalej debian bo miliardy "gości", botów... czasami robi się obciażony, szukanie, szukanie i okazało się z odwaleniem amazon crawler itd, kolejna sprawa to zrobiony własny groups bazy przy phpbb3, nie mam naprawdę pomysłu. Gdybym sam umiał to ok. Niestety sam tego nie zrobię. Na sam koniec ze zdrowiem, problemem przed operacją miałem pracę z GG i przyjaciel "Reef" robił mi co chciałem. Z innej "beczki" mam nawet lekki problem z transferem domeny z nazwa.pl to jest... bez komentarza. "chamska" fima (przepraszam) 300 zł z domeną. Inne firmy z domenami kosztują 30, 40 zł i tak zrobię, zmienię. Ps: pogadamy na PW. ;)
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja