Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Informacja na temat auta

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
Jakiswolny
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Informacja na temat auta

Post autor: Jakiswolny » 29 gru 2018, 06:58

Wiatm drodzy forumowicze. Jeżeli to jest złe miejsce na moj temat prosze adminow o przeniesienie tematu w odpowiedni dzial lecz nie usuwanie ze wzgledu na to iz jest to dla mnie bardzo wazne.

Jestem w posiadaniu Audi A6 2007r 3.0 TDI Quattro S-line limitowana wersja Le mans ktora Audi wypuscilo na rynek po wygraniu wysciugu le mans jako pierwszy disel w histori w 2006 roku.
Jest to prawdziwa wersja Le mans nie jak to jest po 2008 roku jako opcja wyposazenia.
Moje Audi dla nie wtajemniczonych posiada wieksze tarcze hamulcowe , wieksze klocki i tloczki , nie jestem pewny ale chyba skrzynia tez jest mocniejsza.
Audi wyprodukowalo ich tylko 1000 sztuk.
Pierwszych 15 sztuk powstalo pod koniec 2006 roku , moja ausiczka jest datowana na 10/10/2006 wiec jest mozliwe ze to jedna z pierszych sztuk to tak dla infrmacji.

teraz pytanie wlasciwe.

Dnia 04/12/2018 mialem wypadek z nie swojej winy i ubezpieczalnia orzekla ze cena naprawy wynosi ponad 60% ceny rynkowej jak sie dowiedzialem jest to kwota 8.100 euro.
Rzeczoznawca wycenił moje auto na 5.000 i nie obchodza ich tlumaczenia ze jest to wersja le mans limitowana edycja.

Probowalem znalezc na rynku oferty sprzedazy zeby pokazac ubezpieczalni ze auto jest warte wiecej ale niestety z racji rzadkosci tego modelu nie ma ich za wiele na rynku a jak juz znalazlem w kazdym czegos brakowalo jak nie kamery cofania to skretnych bixenonow , dodatku black edition , lub nawet czujnikow parkowania z przodu tudziez dodatkowego wewnetrznego oswietlenia led lub nawet elektryki foteli.

Pytanie do was mili ludzie czy jest gdzies mozliwosc otrzymania informacji na temat tego auta np:
ze jest to wlasnie prawdziwe le mans
lub jako ktore powstalo z tych 1000 na pewno jest jakis numer produkcyjny
jak rowniez moze jakies inne informacje ktore by mi pomogly w udowodnieniu ubezpieczalni ze auto jest warte wiecej.

Probowałem w Irlandi gdzie przebywam w servisie Audi niestety nie moga pomoc w Polsce moga mi podac tylko liste wyposazenia w Anglii tez niestety nie moga poradzic.

Czy jest moze w Niemczech u nich bezposrednio jakis serwis ktory moglby pomocw tej sprawie ?

Podaje numer VIN o ile to byloby pomocne

VIN: WAUZZZ4F87N060084

Jak rowniez podaje link do mojego profilu gdzie jest moje Audi :

audi-a6-c6-vt93601.htm

Bardzo szczerze bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc , gdyz jest to moja perelka.

Auto obecnie jest juz u blacharza lakiernika gdyz zamierzam zostawic ten samochod sobie i cieszyc sie nim z jazdy i ani mi w glowie zmiany samochodow.

Bede zobowiazany na prawde za kazda pomoc ,

Serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Adam.

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 29 gru 2018, 12:36

Sprawdziłem kody wyposażenia i niestety, ale nic z nich nie wynika. Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do Audi Polska i zapytał się czy mogą to sprawdzić u siebie. Może uda się wystawić jakiś dokument potwierdzający.

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos777 » 29 gru 2018, 18:49

Najprościej wziąć wycenę szkody z ubezpieczalni i udać się z nią do ASO celem weryfikacji kosztów naprawy.
Ja tak zawsze robię jak mi zaniżają wartość odszkodowania.
W sądzie to twardy argument przy doinwestowanych autach.

MANIEK77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MICHAŁ
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.4 177KM
Skrzynia: Manual

Re: Informacja na temat auta

Post autor: MANIEK77 » 20 sty 2019, 19:17

Jakiswolny pisze:Wiatm drodzy forumowicze. Jeżeli to jest złe miejsce na moj temat prosze adminow o przeniesienie tematu w odpowiedni dzial lecz nie usuwanie ze wzgledu na to iz jest to dla mnie bardzo wazne.

Jestem w posiadaniu Audi A6 2007r 3.0 TDI Quattro S-line limitowana wersja Le mans ktora Audi wypuscilo na rynek po wygraniu wysciugu le mans jako pierwszy disel w histori w 2006 roku.
Jest to prawdziwa wersja Le mans nie jak to jest po 2008 roku jako opcja wyposazenia.
Moje Audi dla nie wtajemniczonych posiada wieksze tarcze hamulcowe , wieksze klocki i tloczki , nie jestem pewny ale chyba skrzynia tez jest mocniejsza.
Audi wyprodukowalo ich tylko 1000 sztuk.
Pierwszych 15 sztuk powstalo pod koniec 2006 roku , moja ausiczka jest datowana na 10/10/2006 wiec jest mozliwe ze to jedna z pierszych sztuk to tak dla infrmacji.

teraz pytanie wlasciwe.

Dnia 04/12/2018 mialem wypadek z nie swojej winy i ubezpieczalnia orzekla ze cena naprawy wynosi ponad 60% ceny rynkowej jak sie dowiedzialem jest to kwota 8.100 euro.
Rzeczoznawca wycenił moje auto na 5.000 i nie obchodza ich tlumaczenia ze jest to wersja le mans limitowana edycja.

Probowalem znalezc na rynku oferty sprzedazy zeby pokazac ubezpieczalni ze auto jest warte wiecej ale niestety z racji rzadkosci tego modelu nie ma ich za wiele na rynku a jak juz znalazlem w kazdym czegos brakowalo jak nie kamery cofania to skretnych bixenonow , dodatku black edition , lub nawet czujnikow parkowania z przodu tudziez dodatkowego wewnetrznego oswietlenia led lub nawet elektryki foteli.

Pytanie do was mili ludzie czy jest gdzies mozliwosc otrzymania informacji na temat tego auta np:
ze jest to wlasnie prawdziwe le mans
lub jako ktore powstalo z tych 1000 na pewno jest jakis numer produkcyjny
jak rowniez moze jakies inne informacje ktore by mi pomogly w udowodnieniu ubezpieczalni ze auto jest warte wiecej.

Probowałem w Irlandi gdzie przebywam w servisie Audi niestety nie moga pomoc w Polsce moga mi podac tylko liste wyposazenia w Anglii tez niestety nie moga poradzic.

Czy jest moze w Niemczech u nich bezposrednio jakis serwis ktory moglby pomocw tej sprawie ?

Podaje numer VIN o ile to byloby pomocne

VIN: WAUZZZ4F87N060084

Jak rowniez podaje link do mojego profilu gdzie jest moje Audi :

audi-a6-c6-vt93601.htm

Bardzo szczerze bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc , gdyz jest to moja perelka.

Auto obecnie jest juz u blacharza lakiernika gdyz zamierzam zostawic ten samochod sobie i cieszyc sie nim z jazdy i ani mi w glowie zmiany samochodow.

Bede zobowiazany na prawde za kazda pomoc ,

Serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Adam.
witam
proponuję udać się do nie zależnego rzeczoznawcy tacy są np. w PZM i oni ci wycenią auto po wyposażeniu i przebiegu jaką ma wartość, ubezpieczalnie celowo zaniżają wartość auta żeby zrobić szkodę całkowitą i wypłacic za tak zwany wrak to im się bardziej opłaca
maniek77

Jakiswolny
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jakiswolny » 19 mar 2019, 03:07

Witam po przerwie wszystkich forumowiczów:)

Niestety 4tego grudnia 2018 miałem wypadek i chwile zajęło poskładanie mojej suni do kupy ale po 3ch strasznie długich miesiącach czarna sunia wróciła na drogę :)
Poniżej zamieszczam małą fotorelacje z reanimacji :)

Było dużo smutku i stresu ale już po wszystkim :)

Włożyłem w nią ile mogłem a znajomi poświecili też swój czas i włożyli w nią serce <serducho>

Próg wycięty i wspawany , pomalowana cała :)

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ