Części z ASO
Części z ASO
Siemka.
Dostałem ofertę na facebook od gościa który(niby) pracuje w AUDI na wszystkie części 50% taniej.
Jest to możliwe?
Dostałem ofertę na facebook od gościa który(niby) pracuje w AUDI na wszystkie części 50% taniej.
Jest to możliwe?
Wiadomo,że niektórzy pracownicy ASO kombinują w ten sposób,że nie wymieniają części w autach np gwarancyjnych tylko wypisują je na fakturach a klient lub producent za to płaci.Stąd wychodzą takie numery jak opisywał kolega z forum,że kupił auto z przebiegiem chyba 170tys km i przy zmianie oleju zdemontował filtr z 2012 roku,czyli z roku produkcji auta.Klient zostawia auto i płaci za przegląd a co zrobią pracownicy ASO to już loteria.Sam miałem przypadki,że po wizycie w serwisie miałem podmienione podzespoły ze sprawnych na uszkodzone w dodatku wyprodukowane np 2 lata później niż auto,stąd wiedziałem o podmiance. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Znam kilka przypadków serwisowania floty aut u dealera (Skoda), który owszem spuszczał olej, ale zalewał połowę nowym, a resztę dolewał przed chwilą spuszczonym. W efekcie klient płacił np. za 4 litry oleju, a tak właścicie z magazynu zeszły tylko 2 litry, więc serwis na każdym aucie miał gratisowy olej.
Dlatego zawsze chciałem być przy wymianie oleju i filtrów w moim aucie.Co z tego,że patrzyli się dziwnie na mnie w ASO ,ale przynajmniej wiedziałem na czym jeżdżę.p.s.No i zawsze swój olej kupowałem.mat1324 pisze:Znam kilka przypadków serwisowania floty aut u dealera (Skoda), który owszem spuszczał olej, ale zalewał połowę nowym, a resztę dolewał przed chwilą spuszczonym. W efekcie klient płacił np. za 4 litry oleju, a tak właścicie z magazynu zeszły tylko 2 litry, więc serwis na każdym aucie miał gratisowy olej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
troszke jest nie tak jak piszesz pracuje w aso ale nie w audi tylko inna marka i na pewno tak się nie robi . co do ceny za części maksymalny rabat jaki mogę sobie dac na części to około 22 procentwallace pisze:Wiadomo,że niektórzy pracownicy ASO kombinują w ten sposób,że nie wymieniają części w autach np gwarancyjnych tylko wypisują je na fakturach a klient lub producent za to płaci.Stąd wychodzą takie numery jak opisywał kolega z forum,że kupił auto z przebiegiem chyba 170tys km i przy zmianie oleju zdemontował filtr z 2012 roku,czyli z roku produkcji auta.Klient zostawia auto i płaci za przegląd a co zrobią pracownicy ASO to już loteria.Sam miałem przypadki,że po wizycie w serwisie miałem podmienione podzespoły ze sprawnych na uszkodzone w dodatku wyprodukowane np 2 lata później niż auto,stąd wiedziałem o podmiance.
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb