Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Audi a6 c6 avant i 3 foteliki z tyłu

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
ired1337

Audi a6 c6 avant i 3 foteliki z tyłu

Post autor: ired1337 » 21 sie 2014, 11:19

Witam

Czy ktoś z was miał już taką sytuację , widział u kogoś lub może ma zdjęcia , czy idzie upchać 3 foteliki dla dzieciaków na tylnej kanapie ??

Powiększa mi się rodzina a chciałem kupić a6 c6 avant i teraz mam dylemat .

Awatar użytkownika
audiKSP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: audiKSP » 30 mar 2015, 16:20

Podbijam temat.
Do tej pory miałem a4 b6 i tam można zapomnieć o tym. Na siłę pomiędzy foteliki wejdzie jedna szczupła osoba ale o dalszej podróży można zapomnieć. Czy w A6 c6 przy dwóch fotelikach z tyłu wejdzie tam jeszcze jedna osoba (powiedzmy 13 letnia dziewczynka)? I czy wygodnie jej będzie w trasie np. 1000km?

Szczebiot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Szczebiot » 04 kwie 2015, 20:49

Mogę powiedzieć jak to wygląda a6 c5 avant, trzy foteliki z tyłu odpadają, dwa foteliki + "poddupnik" jakoś obleci, dwa foteliki z tyłu + dorosły to tylko na bardzo krótkie trasy, awaryjnie. Ale jest sposób jeden fotelik z przodu jeden z tyłu + dwie osoby ;-) i tak w piątke można jeździć ;-) testowane i da radę ale najlepiej żona z przodu dwa foteliki na boki z tyłu (dzieci 2 i 4 lalata) i najstarsze 11lat na środek :-P

Tak jeżdżę najczęściej, trasy nawet dłuższe tj. 600km tylko trzeba się liczyć z tym ze wiecznie tunel środkowy obkopany i larmo z tyłu ;-)

Awatar użytkownika
Quash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Quash » 14 kwie 2015, 22:34

W c6 zmieszcza sie 3 foteliki pod warunkiem ze nie bedziesz uzywal ISOfixa na 2 skrajnych miejscach i fotele nie beda jakos strasznie rozbudowane. Tak samo sprawa wyglada jesli chodzi o 2 foteliki i jedna dorosla osobe bez uzywania ISOfixa i jesli dorosla osoba nie jest bardzo duzych gabarytow to ma wystarczajaco ilosc miejsca nawet na dluzsza podroz.
460KM/550NM Compsport Stage 2

Adamzzz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adamzzz » 16 wrz 2017, 22:28

Witam Wszystkich . Jest to mój pierwszy post na tym forum.
Aktualnie posiadam a4 b6 avant i z racji skuteczności programu 500+ urodziło mi sie trzecie dziecko i powstał problem. Wiadomo że jak sie ma taka gromadkę czyli ja i 4 baby to ciężko sie gdziekolwiek razem wybrać ale jak juz sie pakujemy do audi to teraz na tylna kanapę wchodzą na styk od drzwi do drzwi 2 normalne fotele Recaro i jedno nosidełko. Najmłodsza tak jeszcze z pół roku w nosidełko pojeździ i kiedy kupie jej normalny fotelik to juz z tyłu nie wejdzie. Jest niby przepis ze gdy jest trojka to jedno moze bez fotelika jeździć tylko które
? Najmniej kochane? czy moze to które najmniej rodziców słucha? Wiec musze odgrzać tego kotleta ponieważ myśle dalej nad audi. Teraz jestem w Szwecji i tutaj w miarę ładna a6 z okolicy 2010-2011 z przebiegiem trochę powyżej 100tys km można kupić za ok 50 -55 tys zł.
Najbardziej podoba mi sie a6 c7 ale to juz ceny od 70 tys w gore i pewnie utrzymanie droższe.
Realnie taka a6c6 jest w moim zasięgu wiec mam do Was prośbę.
Czy mogłby ktoś mi zmierzyć szerokość w najwęższym miejscu na tylnej kanapie miedzy podłokietnikami?
To jest wymiar który decyduje o tym czy zmieszczę 3 foteliki. O zapinanie sie nie martwię bo raz porządnie zapięte foteliki rzadko wyciągam, a że maja swoje 5 punktowe pasy to jest wygodnie.

Moje audi ma 129 cm,
Teoretycznie duży superb 2 128
A4 b8 128,5
Nowy i 30 zaskoczenie 131
Mondeo mk5 a raczej fusion z USA 136!!!
A6 c6 134

Np taka,mnie interesuje:
https://www.blocket.se/alvsborg/Audi_A6 ... ?ca=15&w=2

Pozdrawiam

joter82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: joter82 » 18 wrz 2017, 10:45

Adamzzz pisze:czyli ja i 4 baby

ooo ojciec gratulacje i wytrwałości życzę. Ja z 3ma babami dostaje już regularnych okresów... napadu braku odpowiedniego poziomu testosteronu w domu :]

co do tematu, w mojej karocy ostatnio z nad morza zabraliśmy kuzynkę (szczupła,175 centów wzrostu) na tyle jechała między moimi księżniczkami, (laski z racji wieku jeżdżą na poddupnikach, które w pełnym zestawie miały oparcia) coś takiego
http://sklepmati.pl/waga-15-36kg/4941-a ... 36-kg.html

i jedynym dyskomfortem jaki zgłosiła ciotka po trasie jastarnia - wawa ( jazda nocna 0:00 - 7:00 )
było to, że ma oba ramienia obślinione bo księżniczki przytuliły się do niej w czasie snu :]

co do dylematu której nie zapinać - celowałbym w tą która najbardziej chce rządzić ;]

powodzenia !

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 18 wrz 2017, 21:50

Zapine na pasy pewnie wejdą trzy, co prawda ja mam c5 ale foteliki moich dwóch brzdąców mają mocowania na isofix i można zapomnieć że się zmieści trzeci w środku choć widże że miejsce od strony drzwi jest ale fotelika nie przesunie.

Adamzzz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adamzzz » 18 wrz 2017, 22:15

Dzieki za gratulacje, cieszę sie z tych bab ale i tak po ostatnim sie wykastrowałem:)
Nigdy nie jeździłem c6 i powiedzcie mi czy w porównaniu do a4 b8 w dieslu jest ciszej czy głośniej?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl