Witam panowie, od niedawna jestem posiadaczem audi i auto kupiłem z roczną instalacją LPG.
Wygląda na to że ktoś bezmyślnie to zrobił bo na moje oko już sam reduktor jest nieodpowiedni do tego silnika według danych jest na 177km a auto ma 230).
Może się mylę bo nie jestem ekspertem , ale od tego jest forum więc sami oceńcie.
Mam instalację na takowych podzespołach :
- Reduktor z elektrozaworem RGJ
- Elektrowtryskiwacze JP-LP
- Filtr Lovato
- Elektroniczna jednostka sterująca SMART
- Zbiornik Grodków
- Zawór tankowania Tomasetto
- Wielozawór Tomasetto
- Obudowa wielozaworu Grodków
Auto pali dość dużo, słychać jakieś dziwne stukanie gdy włączy się gaz i mam wrażenie że brakuje mocy. Co mogę z tym dalej zrobić ?
Pozdrawiam.
[AJK 2.7 230 KM] Zła instalacja LPG LOVATO
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli przydałby mi się taki "upgrade" do częsci jak u Ciebie? To takie proste jak się mówi czy mogą być z tym problemy?Karlos83 pisze:Mam taką samą instalkę z tym, że reduktor SHP (niby do 350 koni) i wtryski KP (są szybsze od JP). Na tych gratach auto jedzie do odcinki nie podpierając się benzyną. U Ciebie ewidentnie za słabe graty.
Kolego nie mam chwilowo możliwości zrobienia zdjęcia. Wrzucę jak będzie to możliwe.
Jak duży wpływ na spalanie może mieć uszkodzony konwerter ?
[ Dodano: 2014-11-03, 20:15 ]
Z góry przepraszam z post pod postem,
...ale przy tylu wyświetleniach tematu nikt nic nie podpowie?
...,a Ty myślisz,że wszyscy co czytają Twój temat są znawcami LPG? Czasami czytają z ciekawości...damianooo2 pisze:ale przy tylu wyświetleniach tematu nikt nic nie podpowie?
, tak na marginesie:
Widziały gały co brały,a jak się nie znały,to się pytały....damianooo2 pisze:Wygląda na to że ktoś bezmyślnie to zrobił bo na moje oko już sam reduktor jest nieodpowiedni do tego silnika
Trza się pytać przed kupnem

[ Dodano: 2014-11-03, 20:36 ]
Chcesz odpowiedzi na już...,a zdjęcia cykasz przez tydzień ...damianooo2 pisze:Kolego nie mam chwilowo możliwości zrobienia zdjęcia. Wrzucę jak będzie to możliwe.

-
- Forum Audi A6 / A7
Pracuję w delegacji, jakbym mógł dawno zrobiłbym zdjęcia.Anielski pisze:...,a Ty myślisz,że wszyscy co czytają Twój temat są znawcami LPG? Czasami czytają z ciekawości...damianooo2 pisze:ale przy tylu wyświetleniach tematu nikt nic nie podpowie?
, tak na marginesie:Widziały gały co brały,a jak się nie znały,to się pytały....damianooo2 pisze:Wygląda na to że ktoś bezmyślnie to zrobił bo na moje oko już sam reduktor jest nieodpowiedni do tego silnika
Trza się pytać przed kupnemtera będą koszty
![]()
[ Dodano: 2014-11-03, 20:36 ]Chcesz odpowiedzi na już...,a zdjęcia cykasz przez tydzień ...damianooo2 pisze:Kolego nie mam chwilowo możliwości zrobienia zdjęcia. Wrzucę jak będzie to możliwe.
Kolego nie wniosłeś nić konstruktywnego do tego tematu oprócz zbędnego przemądrzania się.