Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5 2,4] wymiana filtrów w instalacji Tartarini

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 17 lip 2009, 14:36

slavi16 pisze:
Petroniusz566 pisze:nie mam pojęcia czy posiadam też jakiś drugi filterek fazy ciekłej
Jeśli posiadasz sekwencję IV generacji, to na 100% posiadasz.
hmmm ostatnio przeglądałem dokumenty tej instalacji i tam jest taki ciekawy schemat z jednym tylko filtrem... Czy to możliwe, że jest tylko jeden?...

Obrazek
a po czym poznać, że to jest IV generacja? Może ktos zgadnie po tym schemacie?
fassi1 pisze: wymieniasz filtr fazy ciekłej (gdziekolwiek on jest). <ok>
no właśnie z tym to mam największy problem :-P
goly191 pisze:jak dasz sobie wymienić komuś, to nie daj sobie wstawić tej "jednorazowej" puszki, bo kroją za to, a tak masz obudowę wieczną tylko filterek za parę złotych , mnie tak cwaniaki chcieli zrobić
hmm nie wiedziałem, że są jednorazowe puszki.. dzięki za uświadomienie.. będę to miał na uwadze.. Ostatnio znalazłem w papierach maila producenta i napisałem do niego przedstawiając mu moją sytuację.. za chwilę odpisał i podał mi konkretnego servisanta z mojego miasta który się tego podejmie.. bo prócz wymiany filterków podobno należy jeszcze podregulować instalację :mrgreen: Umówiłem się z chłopakami na 5 sierpnia.. Popatrzę im trochę na ręce.. Jeśłi to rzeczywiscie nic trudnego to następną wymianę filtrów (filtra) zrobię sobie sam <ok>
goly191 pisze:przy parowniku mam na klucz 13 jedną śrubę, odkręcam i wymieniam drugi filterek
po zabawie
przy parowniku powiadasz? jakoś mi umknął ten Twój tekst wcześniej... muszę to sprawdzić jeszcze raz na wolnym czasie

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 17 lip 2009, 20:38

Filtr fazy ciekłej czyli ten którego nie umiesz namierzyć jest albo w parowniku jeśli parownik ma wbudowany elektrozawór (do parownika czyli elektrozaworu będą szły dwa kable zasilające elektrozawór) lub przed parownikiem razem z elektrozaworem na rurce miedzianej idącej do parownika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl