[A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna
Witam, byłem dzisiaj u znajomego mechanika , który powiedział ze sondylambda w moim aucie po przełaczeniu na gaz nie działaja, na benzynie normalnie komputer je "wykrywa", natomiast na gazie nie, stwierdził tez ze jezeli jest to instalacja gazowa sekwencyjna to nic w tym nie szkodzi. Prosze o porady - autem po przełączeniu na gaz szarpie i ciezko wkreca sie na obroty.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5 2.4 V6+ GAZ] sonda lambda i inst. sekwencyjna
To jest mozliwe ze nie dzialają , ponieważ najprawdopodobiej masz je nie podpiete pod elektronikę LPG , jedz i pogratuluj tym partaczą co Ci gaz zakładalijaro2124 pisze:Witam, byłem dzisiaj u znajomego mechanika , który powiedział ze sondylambda w moim aucie po przełaczeniu na gaz nie działaja, na benzynie normalnie komputer je "wykrywa", natomiast na gazie nie, stwierdził tez ze jezeli jest to instalacja gazowa sekwencyjna to nic w tym nie szkodzi. Prosze o porady - autem po przełączeniu na gaz szarpie i ciezko wkreca sie na obroty.

Usunięto - Pkt. 29. Regulaminu Forum
Jak najbardziej , dodam jeszcze Ci następnego gwozdzia - jeżdzisz na ubogiej mieszance na 99,9% , zapytaj ich jak będziesz :mrgreen: i pozniej mi napisz na jakim urzadzeniu lub w jaki sposób uduwodnili Ci że tak nie jest ...jaro2124 pisze:no to pieknie, auto kupiłem juz z gazem , jest jeszcze rok gwarancji , we wtorek jade do zakładu który montował instalacje niech poprawiaja
[ Dodano: 2009-01-23, 15:47 ]
A czy przez to moze dusic i szarpac autem na gazie?
Ps. jak nie dadza rady to zapraszam do siebie
Pozdro
Witam.Podlocze sie pod temat.Panowie ja mam taki problem z jedna sonda jak zapale rano silnik to jest taki objaw ze po przelaczeniu sie na gaz jedna sonda mi niedziala i strasznie silnikiem szarpie ale jak osiagnie temp.75C to dziala i jak postoi pare godzin jest tez wszystko OK. zaznacze ze na paliwie dziala wzystko OK .Prosze rade co to morze byc.
[ Dodano: 2009-01-30, 12:50 ]
Witam jeszcze raz wszystkich.Zapomnialem dodac ze jest to silnik 2.8 193 KM i mam zalozony gaz od 5 miesiecy i bylo wszystko dobrze powstal ten problem jak nadeszly te wieksze mrozy ale teraz ich nie ma a problem jest nadal.
Witam jeszcze raz wszystkich.Zapomnialem dodac ze jest to silnik 2.8 193 KM i mam zalozony gaz od 5 miesiecy i bylo wszystko dobrze powstal ten problem jak nadeszly te wieksze mrozy ale teraz ich nie ma a problem jest nadal.
Mam dokładnie taka samą sytuację jak kolega. Na benzynie wszystko ok. a na gazie szarpie strasznie i narbardziej przy przyspieszaniu z wyższego biegu. Byłem ustawiać gaz ale to sie nie zmieniło. a przed nowym rokiem wszystko było jeszcze wporzadku, na gazie i bezynie nie było czuć róznicy. gdybym mieszkał bliżej wrocławia to bym udał sie do kolegi specjalistyHENIEK681 pisze:Witam.Podlocze sie pod temat.Panowie ja mam taki problem z jedna sonda jak zapale rano silnik to jest taki objaw ze po przelaczeniu sie na gaz jedna sonda mi niedziala i strasznie silnikiem szarpie ale jak osiagnie temp.75C to dziala i jak postoi pare godzin jest tez wszystko OK. zaznacze ze na paliwie dziala wzystko OK .Prosze rade co to morze byc.

Witam.To jest bardzo dziwne ja podlaczalem rano pod kamputer gazowy i obserwowalem co sie dzieje i tak opisywalem jedna sada zaczela dzialac dopiero przy temp.70C i silnik zaczal chodzic OK. i nie wiem dlaczego tak sie dzieje morze to sa swiece tak jakby jedna strona nie palila to sada nieanalizuje spalin co o tym sadzicie.Pomuzcie rozwiozac ten problem
Masz padnietą sondę ... .HENIEK681 pisze:Witam.To jest bardzo dziwne ja podlaczalem rano pod kamputer gazowy i obserwowalem co sie dzieje i tak opisywalem jedna sada zaczela dzialac dopiero przy temp.70C i silnik zaczal chodzic OK. i nie wiem dlaczego tak sie dzieje morze to sa swiece tak jakby jedna strona nie palila to sada nieanalizuje spalin co o tym sadzicie.Pomuzcie rozwiozac ten problem
Nie kupuj zamienników są one strasznie badziewne , nie wierz w uniwersalne to tez jest ściema ...
-
- Forum Audi A6 / A7