Witam, założyłem instalację lpg i od tego czasu mam problem z check engine. Zapala się dość często, jeżdżę na diagnostykę komputerową co chwilę i mechanik sczytuje to jako niesprawny katalizator rzędu drugiego lub jako za ubogą mieszankę lub wydajność katalizatora poniżej progu. Błędy są cały czas kasowane i pojawiają się co chwilę ponownie.Przed założeniem instalacji lpg auto było cały czas sprawne, nie miałem żadnych problemów.Czy ktoś miał podobną sytuację?
Moja instalacja to stag 300 plus, reduktor zarozi zeta s, listwa wtryskowa valtek
[ C5+LPG] Po zamontowaniu lpg świeci sę check engine
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wyregulowane do dupy, to i check się świeci.
Weź go za torbę, mocno ściśnij i każ wyregulować gazior jak należy, czyli laptopa na kolana i jazda w teren. Ty oceniasz jak jest pod butem a on reguluje, żeby skład mieszanki był odpowiedni - ani za biedny ani za bogaty.
Mi gaziarz chyba z pół godziny kazał się wozić, a w efekcie i tak musiałem zrobić sam korekty, bo przy pełnym bucie dostawał zadyszki i coraz słabiej szedł. Godzina z laptopem na fotelu obok i jedzie jak lala.
To za mało, żeby usunąć problem. Ma za biedną mieszankę to i słabszy będzie, i silnik dostanie po grzbiecie, bo zbyt uboga mieszanka to wyższa temperatura spalania i zagrożenie dla głowicy (gniazda zaworów w szczególności).wojtek13 pisze:Błędy są cały czas kasowane i pojawiają się co chwilę ponownie
Weź go za torbę, mocno ściśnij i każ wyregulować gazior jak należy, czyli laptopa na kolana i jazda w teren. Ty oceniasz jak jest pod butem a on reguluje, żeby skład mieszanki był odpowiedni - ani za biedny ani za bogaty.
Mi gaziarz chyba z pół godziny kazał się wozić, a w efekcie i tak musiałem zrobić sam korekty, bo przy pełnym bucie dostawał zadyszki i coraz słabiej szedł. Godzina z laptopem na fotelu obok i jedzie jak lala.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mam identyczny silnik z Multitronikiem z tym samym rocznikiem wiec identyczne auto i znam je bardzo dobrze.wojtek13 pisze:Witam, mój kod silnika to AML. Gazownicy twierdzą cały czas ,że parametry są ok. Cały czas komputer był podłączany podczas postoju auta, tylko za pierwszym razem komputer był podłączony w czasie jazdy.
Nie ma szans ustawienia tego na postoju.
To auto wymaga precyzyjnego ustawienia w trasie w przeciwnym razie korekty rozjada sie bardzo szybko i bedzie palil sie check.
Jak tam poranne przelaczanie na gaz? Nie ma zadnych problemow?
Jaka jest temp. przelaczania na gaz i jak szybko sie przelacza na gaz?