Pisałem już to na forum ale jeszcze raz powtórzę. Nie ma za mocnych reduktorów, są tylko za słabe. A druga sprawa to zapewnienia producentów o mocach jakie ich reduktory obsługują.
W większości przypadków są bardzo zawyżone i tak naprawdę porządnie potrafią obsłużyć mniejsze moce. Bardzo dobre reduktory to reduktory EG ale podobno nowych już nie dostaniesz a u Ciebie pasował by EG150kw czyli około 210KM. Zawsze można kupić reduktor Landi renzo
http://www.allegro.pl/item752707210_red ... loski.html
ale cena od razu jest inna.
Te które Ci napisałem wcześniej będą wystarczające.
Jak pojedziesz do nich to powiedz im że byłeś u elektryka i przejechaliście się z laptopem z podłączonym vagiem i przy max bucie (przy głębszym gazowaniu) sonda pokazuje ubogą mieszankę a powinna cały czas pokazywać bogatą mieszankę aż do odcinki i ten reduktor mogą sobie w buty włożyć. Co do wtrysków to niech nie porównują do magic jet bo to zupełnie co innego (miałem czerwone valteki i mam teraz magici). Valteki są super wolne i w zależności od doboru dysz i ciśnienia gazu przy dłuższych czasach wtrysków mogą się zapętlać, czyli podczas gdy wtrysk jest jeszcze otwarty przychodzi kolejny impuls do otwarcia a szczególnie w aucie z turbem gdzie przy załączaniu się turba czasy wtrysków są dłuższe porównując z silnikami wolnossącymi (bez turba).
Jak się nie zastosują do twoich zaleceń to niech zabierają te swoje graty i niech zwracają kasę.
Ucz się na czyichś błędach a nie tak jak ja na swoich.
Powodzenia.