Z iloma ludźmi co gadałem, każdy mówi, zę LR to instalacja z wyższej półki, zę jest bezawaryjna, ze pracuje bardzo łądnie. Generalnie same superlatywy. Tym również się pokirowałem, gdy kupywałem swoją audikę. Myślę instalacja LR, to bedzie śmigała, ze nie będe wiedział że mam auto w gazie.
Niestety. Już po pierwszej wizycie u gazownika, i jakiejśtam reglacji, wymianie filtrów zaczęły dziać się cyrki i tak trwają do tej pory (ponad rok) Okazało się zę to dysze za duże (4mm

Założyłem wiec polecanego tu na forum KME GOLD. Po montażu, ten sam problem - auto szarpie. Zadzwoniłem do warszawy, i gosćkazał mi zmierzyć napiecie na listwach wtryskowych typu matrix. Okazało zsię że nie pa prądu na drugiej sekcji.
Listwy wysłałem do regeneracji do rzeszowa ( 2 sztuki) PO regeneracji i czyszczeniu, pomyślałem ze już będzie dobrze, auto nei bedzie gasło, szarpało. falowało na obrotach i będzie przełączało gaz w sposób niezauważalny.
Zbyt piękne zeby było prawdziwe. Po montażu listew jedyne co ustąpiło to szarpanie auta. (Da się teraz jeździć, auto ma moc itd.) Jednak przy przełaczeniu na gaz jest szarpnięcie takie jak było, gdy dojeżdzam do skrzyżowania auto potrafi zgasnać, i dalej falują obroty jak wcisnę sprzęgło.
Zeby było ciekawiej nie jest podlaczony czujnik temperatury wody do instalacji gazowej. Nie wiadomo jak go podłaczyć.Przełącza się jak się jej chce (choć stosunkowo krótko)
Reasumując wydałem kupię kasy, zmarnowałem czasu i paliwa na dojazd do gazowników, a gaz chodzi jak w starym golfie na dojechanej instalce.
Gazownik powidział mi ze mam złe swiece, i lepiej na tym gazie nie bedzie. Dodam ze świece są NGK BKR6KUB czyli takie jak podaje katalog NGK. A on mi mówi ze przerwa między elektrodą ma być 0,8 mm. Skąd ja mam takie wziaść??
Miałem A4 z instalacją stag300 i tam wszystko chodziło super. Filtry i nic poza tym.ÂŻadnych problemów. Po półtora roku regeneracja valteków i dalej jeździłem.
Tutaj też zastanawiam się nad zmianą elektroniki na staga 300...
Sorka ze się rozpisałem. może dlatego zeby się trochę wyzalić i poznać wasze zdanie na ten temat. Pozdrawiam.