[A6 C5]jaki silnik najlepiej nadaje sie do gazu ?
[A6 C5]jaki silnik najlepiej nadaje sie do gazu ?
ktory z nich dobrze bedzie spisywał sie na gazie i jest najmniej awaryjny? nosze sie zamiarem kupna a6 w budzie c5 i biore pod uwage silniki 2.4 i 2.8 . ktorych powiniem szukac w pierwszej kolejnosci ?:)
hm
oczywiscie na insatalacji bym nie oszczedzal i bedzie tylko sekwencja, myslalem tez nad 1.8T i powiem szczerze ze nie wiem czego szukac. silnikma byc bezawaryjny (moze npisze inaczej - wolalbym dla samopoczucia podczas kupowania zeby za taki uchodzil) i spalac powiedzmy do 15 litrow gazu/100 - usredniajac
ja mysle ze to głównie sprawa wyboru i doboru odpowiedniej instalacji gazowej do silnika.kazdy silnik bedzie pracowal rewelacyjnie.jak mialem A4 1.8 to silnik chodzil super na sekwencji elpigaz.teraz mi odradzili i w A6 zamontowałem sekwencje kme to jakac wloska.tez nie moge nazekac choc w obu przypadkach jest wyrazna roznica miedzy jazda na bezynie a gazie.
[ Dodano: 2008-04-19, 22:39 ]
moj usredniajac spala 15l gazu
[ Dodano: 2008-04-19, 22:39 ]
moj usredniajac spala 15l gazu
A ile masz przelatane i gdzie zakładałeś instalkęja wlasnie mam 2,4. juz rok jezdze na gazie (sekwencja zawoli)i nic sie nie dzieje, pali do 17 gazu po miescie i 11 na trasie. A co do pobierania oleju to tak jak przed zagazowaniem mniej wiecej 0,4l na 1000km. osobiscie polecam ten silniczek!! p.s mi nie pali sie kontrolka bledu na gazie :-D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcel
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Tylko 2.4 i jedź do Gyni na Wrocławska. Tam koleś zna sie na rzeczy. Mam kilku znajomków na taxi(A6 2.4) i mówią że jesli chodzi o gaz to tylko tam uderzać(3lata gwarancji bez limitu kilometrów). Pozdro
Fiat 126 BIS, Fiat 125, Opel Omega 2.0
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN
Opel Calibra 2.0
Audi C4 93r 2.6 ABC, Audi A6 99r 2.4 ARJ
Audi A6 Avant 03r 3.0 ASN
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja mam 2,4 Quattro instalacja KME założona 3 miesiące temu.Nie żałuję, chodzi idealnie bo człowiek który zakładał znał się na rzeczy a nie był pseudofachowcem.Nie świeci żaden "check" i nic złego się nie dzieje. Spalanie mile mnie zaskoczyło bo pali nawet mniej jak palił benzyny tzn. 13-14 miasto, no a trasa 10-11 -jest dobrze.Jak ktoś chce zakładać instalke KME za nieduże pieniądze i być zadowolonym to na priv-podam adres.Nie robię nikomu reklamy, po prostu jak chcesz mieć fachowo założoną sekwencję to polecam ten warsztat.