[Audi A6 C5 2.8B+G] jaki parownik wybrac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
[Audi A6 C5 2.8B+G] jaki parownik wybrac?
Witam mam pytanie poniewaz w moim Audi obecnie jest zamontowany parownik do 100KM(tomaseto)(jak go kupiłem juz taki był) i zamierzam wymienic na parownik odpowiadajacy mocy samochodu. Dodam ze posiadam listwy Valtek czerwone, sterownik firmy Stag 300. Jaki reduktor wybrac do tej mocy?:) Ile kosztuje taki parownik wraz z montazem i kalibracja. Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item989936523_red ... slask.html
luknij sobie to. Większośc się może ze mna nie zgodzi ale ja mam do 150KM i wyrabia patrzyłem z kolegą na kompie i w żadnym zakresie nie brakuje mu gazu. Z ustawieniem jedz do naprawde dobrego gazownika w twoim rejonie reduktor sam możesz sobie wymienic. A za ustawienie od30zł w góre myśle. Albo przyjedz do mnie kumpel za
Ci ustawi... 
luknij sobie to. Większośc się może ze mna nie zgodzi ale ja mam do 150KM i wyrabia patrzyłem z kolegą na kompie i w żadnym zakresie nie brakuje mu gazu. Z ustawieniem jedz do naprawde dobrego gazownika w twoim rejonie reduktor sam możesz sobie wymienic. A za ustawienie od30zł w góre myśle. Albo przyjedz do mnie kumpel za

czemu tak myślisz???mastacrx pisze:wymień bo to szajs...
Ja mam valtek czerwone juz prawie drugi rok i nie narzekam spalanie w normie czasy wtrysku też...
[ Dodano: 2010-04-13, 12:35 ]
A KME nie polecam z tego wzgledu że mało jest wartsztatów co sie tym zajmuja przy najmniej u mnie w okolicy. Ale jeśli chodzi o instalke to jest godna polecenia
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
rozkalibrowują się i nie znasz dnia ani godziny kiedy to się stanie, sam mam czerwone valdki u siebie i lecą do kosza. Polecam to forum http://lpg-forum.pl/index.php masz tam istalatorów i ogólnie dużo wiedzy na temat lpg w jedym miejscu 

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
Broń Boże KME silver do 193KM na dodatek w połączeniu z waltekami. Ja bym wybrał KME Gold. No i co do czerwonych walteków to fakt niczym nie zadziwiają po za niską ceną. Co do zmiany wtryskiwaczy to nie poczujesz większej mocy i niższego spalania na innych do póki ich nie zakupisz i będziesz uważał że walteki są ok.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
ja mam teraz kme gold i wtryski matrix.cool.ewentualnie japońskie keichin takie tez sa zajebiste.koledzy testowali.bajka
[ Dodano: 2010-04-15, 13:13 ]
heheeh awalteki to do niczego sa.lipa.
[ Dodano: 2010-04-15, 13:15 ]
edzioedek gdzie gaz ci zakładali?

[ Dodano: 2010-04-15, 13:13 ]
heheeh awalteki to do niczego sa.lipa.

[ Dodano: 2010-04-15, 13:15 ]
edzioedek gdzie gaz ci zakładali?
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow
Kumpel mi zakładał on ma u siebie podobny zestaw tylko w A4 2.6 ma on instalke z 5 lat nie to że zachwalam ale dlatego ja dwa lata temu tez to założyłem i powiem Ci że też nienarzekam jak na razie. Wtedy jak zakładałem bardzo sie nie znałem... Czytałem na forum LPG i też bardzo nie polecają... to mu powiedziałem co mi założyłeś chciałem dobra instalke... Tak jak mówie spalanie raczej w normie czasy wtrysków też nie najgorsze, problemów jak do tej pory nie miałem z instalką także...
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
zmienisz wtryski i reduktor to dostrzeżesz różniceedzioedek pisze:dwa lata temu tez to założyłem i powiem Ci że też nienarzekam jak na razie

Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .