Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.4 Q] Gdzie najlepiej zamontować sterownik gazu ?

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
marcinjol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.4 Q] Gdzie najlepiej zamontować sterownik gazu ?

Post autor: marcinjol » 24 lip 2010, 09:54

Witam. Niedawno miałem problem ze sterownikiem gazu. Mam zamontowany przez żekomo profesjonalny warsztat LPG pomiędzy wężykami od klimy a akumulatorem ( podszybie chyba to się nazywa fachowo ) i obawiam się żeby znowu mi jego nie zalało więc planuję przenieś w inne miejsce. Czy mógłby ktoś umieśćić jakieś foto lub nakierowac mnie gdzie najlepiej moge to przenieść ?

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: yogibear1 » 24 lip 2010, 16:55

słuchaj kolego mozna zamontowac przy akumulatorze na stojaco bo jak lezy to woda go zaleje na bank,drugi sposób chyba jak kolega fassi ma,to chyba pod konsola w srodku w kabinie ,tez dobry sposob,troche zabawy ale do ogarniecia. <ok>
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow

marcinjol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcinjol » 24 lip 2010, 20:01

no ja miałem akcje z tym sterownikiem gazu ( 1500 zł - Bez komentarza ! ) nie wiem czy nabili mnie czy co .. i nie pamietaj jak wtedy miałem .. czy na lezaco .. czy stojąco .. wiem teraz że jest na stojąco i mam jego zabezpieczone folią szczelnie owinięte oraz silikonem zalane .. ale ciągle mnie to niepokoi i planuje w najbliższym czasie znaleść jakieś dogodne miejsce . Zrobie Jutro foto i wam pokaże . Mieszkam obecnie w Poznaniu i sami widzicie w tv co się tutaj dzieje z pogodą ! więc dzisiaj ten plasik po długości całej szyby zakleiłem taśmą izolacyjną żeby woda nie chlapała na aku ani sterownik tylko bezpośrednio kanalikami do tego spływu . To tyle co moge zrobić w "5 minut" .

czekam na inne rady speców od LPG ;)

Ps: NIGDY WIęCEJ LPG ! ;)

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 24 lip 2010, 22:51

Najlepsze miejsce jest za panelem bezpieczników w kabinie na leżąco. Zrobię jutro fotę i wkleję. Fakt wszyscy producenci mówią że montować wtyczką do dołu ale moim zdaniem jest to tylko se względów bezpieczeństwa przed zalaniem wodą wtyczek, a w tym miejscu gdzie ja mówię nie ma takiego bezpieczeństwa. Z tego miejsca bliskie jest dojście do ECU benzynowego gdzie zaraz przy wtyczkach można wpiąć się z instalacją i nie trzeba wtedy ciągnąć tych kabli spod maski do ECU lub nieestetycznie wpinać się z okablowaniem instalacji zaraz przy wtryskiwaczach benzynowych. Nie ma sensu dodatkowo okładać sterownika folią czy uszczelnianie silikonem bo każdy sterownik oryginalnie jest uszczelniany przy produkcji na montażu.

[ Dodano: 2010-07-25, 21:50 ]
Umiejscowienie sterownika LPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja