Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
robert78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robert78 » 05 lip 2013, 23:07

hej
mam pytanie, czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg czy moze lepiej samemu sobie ja zalozyc? jezeli nie to dlaczego? z gory dzieki:)

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 06 lip 2013, 18:34

Wszystko zależy od tego jaki komputer jest wsadzony i komponenty.

Jak jest dobry komp a np. złe wtryski to można samemu to ogarnąć i wyjdzie dużo taniej niż nowa instalacja.

Dużo zależy też od reduktora, czy wyrobi się z ciśnieniem w danym modelu (czy będą duże spadki ciśnienia).

Najlepiej przed kupnem pokaż zdjęcie spod maski i napisz jakie są komponenty, wtedy będzie łatwiej doradzić.

Nowa intsalka na dobrych komponentach to ok. 3,5 tys zł. Przeróbka może zmieścić się np. w 1000 zł.

robert78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robert78 » 07 lip 2013, 15:40

xoslox pisze:Wszystko zależy od tego jaki komputer jest wsadzony i komponenty.

Jak jest dobry komp a np. złe wtryski to można samemu to ogarnąć i wyjdzie dużo taniej niż nowa instalacja.

Dużo zależy też od reduktora, czy wyrobi się z ciśnieniem w danym modelu (czy będą duże spadki ciśnienia).

Najlepiej przed kupnem pokaż zdjęcie spod maski i napisz jakie są komponenty, wtedy będzie łatwiej doradzić.

Nowa intsalka na dobrych komponentach to ok. 3,5 tys zł. Przeróbka może zmieścić się np. w 1000 zł.
dzieki kolego za rade, jak bede miec juz cos upatrzone to napewno sie odezwe, pozdrawiam

Kracy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kracy » 09 lip 2013, 11:43

robert78 pisze:hej
mam pytanie, czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg czy moze lepiej samemu sobie ja zalozyc? jezeli nie to dlaczego? z gory dzieki:)
Ja jestem zwolennikiem kupna PB i póÂźniej montażu LPG na dobrych podzespołach. Po prostu traktuję to jako konieczny wydatek przy zmianie samochodu. Jednak gdybym trafił auto z dobrze założoną instalacją to bym się nie zastanawiał.
Tak jak koledzy pisali, ważny jest sterownik LPG, podzespoły, serwis (wymiana filtrów i regulacja) oraz stacje LPG na których był tankowany gaz (sieciówka czy np Tesco..)
Ktoś pewnie się uśmiechnie, ale ja trzymam nawet paragony z tankowania i przekażę je kupującemu jak będę sprzedawał auto - w celu udowodnienia, że robiłem wszystko aby dbać o auto również pod kontem paliwa na którym jeÂździło.

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 09 lip 2013, 12:47

Oprócz wskazówek podanych wyżej, ważną rzeczą jest wypytanie sprzedającego ile kkm jest przejechane na gazie, oraz jak długo jeszcze jest ważny papier na butlę, bo wiadomo że trzeba ją wymieniać co dziesięć lat.
Warsztat, naprawy Audi A6.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 09 lip 2013, 14:52

robert78 pisze:hej
ja do czasu kupna Audi zawsze sam gaz montowałem..audi trafiło się w super stanie ale już z instalacją. STAG4 na beznadziejnych wtryskach VALTEK czerwonych i spalanie sięga 17l/100km po mieście przy czym należy stwierdzić, iż szału nie ma. Na trasie do 10-11 l zejdzie co jest już bardziej zadowalające. Konkluzja nasuwa się sama. Kupisz-montujesz-wiesz co masz

robert78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robert78 » 09 lip 2013, 21:17

dzieki panowie za pomoc. Jakby tylko ktos mi mogl napisac jakich firm sa dobre poszczegolne podzespoly a jakich nie. pozdrawiam

darekschalke
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: darekschalke » 09 lip 2013, 21:55

ja zamontowałem do mojej a6 instalacje lpg z firmy brc ,instalacje mam zamontowaną już 2 lata i nic się nie dzieje ,autko jeÂździ bez żadnych odczuć czy bp czy lpg, kolego widzę że jesteś z bytomia , mam dobrego gazownika jak byś był zainteresowany to daj znać na pw dam ci do niego nr tel

Zajcu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 174KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Zajcu » 13 lip 2013, 10:23

ja jak kupilem to montowalem gaz do swojej , 2 rok juz prawie mija i nie mialem problemow z gaziwem. ale jak ktos ogarnia temat gazu w aucie to spokojnie moze pojechac obejrzec takie auto , czy dobrze przyspiesza czy dobrze przechodzi z pb na lpg , czy pod maska nie ma masakry i jakie komponenty wsadzone. ale to trzeba troche poczytac na necie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja