hej
mam pytanie, czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg czy moze lepiej samemu sobie ja zalozyc? jezeli nie to dlaczego? z gory dzieki:)
Czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wszystko zależy od tego jaki komputer jest wsadzony i komponenty.
Jak jest dobry komp a np. złe wtryski to można samemu to ogarnąć i wyjdzie dużo taniej niż nowa instalacja.
Dużo zależy też od reduktora, czy wyrobi się z ciśnieniem w danym modelu (czy będą duże spadki ciśnienia).
Najlepiej przed kupnem pokaż zdjęcie spod maski i napisz jakie są komponenty, wtedy będzie łatwiej doradzić.
Nowa intsalka na dobrych komponentach to ok. 3,5 tys zł. Przeróbka może zmieścić się np. w 1000 zł.
Jak jest dobry komp a np. złe wtryski to można samemu to ogarnąć i wyjdzie dużo taniej niż nowa instalacja.
Dużo zależy też od reduktora, czy wyrobi się z ciśnieniem w danym modelu (czy będą duże spadki ciśnienia).
Najlepiej przed kupnem pokaż zdjęcie spod maski i napisz jakie są komponenty, wtedy będzie łatwiej doradzić.
Nowa intsalka na dobrych komponentach to ok. 3,5 tys zł. Przeróbka może zmieścić się np. w 1000 zł.
dzieki kolego za rade, jak bede miec juz cos upatrzone to napewno sie odezwe, pozdrawiamxoslox pisze:Wszystko zależy od tego jaki komputer jest wsadzony i komponenty.
Ja jestem zwolennikiem kupna PB i póÂźniej montażu LPG na dobrych podzespołach. Po prostu traktuję to jako konieczny wydatek przy zmianie samochodu. Jednak gdybym trafił auto z dobrze założoną instalacją to bym się nie zastanawiał.robert78 pisze:hej
mam pytanie, czy warto kupowac a6 c5 juz z zalozonym lpg czy moze lepiej samemu sobie ja zalozyc? jezeli nie to dlaczego? z gory dzieki:)
Tak jak koledzy pisali, ważny jest sterownik LPG, podzespoły, serwis (wymiana filtrów i regulacja) oraz stacje LPG na których był tankowany gaz (sieciówka czy np Tesco..)
Ktoś pewnie się uśmiechnie, ale ja trzymam nawet paragony z tankowania i przekażę je kupującemu jak będę sprzedawał auto - w celu udowodnienia, że robiłem wszystko aby dbać o auto również pod kontem paliwa na którym jeÂździło.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ja do czasu kupna Audi zawsze sam gaz montowałem..audi trafiło się w super stanie ale już z instalacją. STAG4 na beznadziejnych wtryskach VALTEK czerwonych i spalanie sięga 17l/100km po mieście przy czym należy stwierdzić, iż szału nie ma. Na trasie do 10-11 l zejdzie co jest już bardziej zadowalające. Konkluzja nasuwa się sama. Kupisz-montujesz-wiesz co maszrobert78 pisze:hej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ja jak kupilem to montowalem gaz do swojej , 2 rok juz prawie mija i nie mialem problemow z gaziwem. ale jak ktos ogarnia temat gazu w aucie to spokojnie moze pojechac obejrzec takie auto , czy dobrze przyspiesza czy dobrze przechodzi z pb na lpg , czy pod maska nie ma masakry i jakie komponenty wsadzone. ale to trzeba troche poczytac na necie