Rozumiem, że jak jedziesz na trasie to spala LPG i trochę PB.. <szok>zbynekpik pisze:Do każdego przejechanych 100 km wliczam litr benzyny tak mi średnio wychodzi. czyli 16 l LPG i 1 Litr petrol.
[ C5+LPG] A6 C5 lpg jaki zasieg na gazie?
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Co do powyższych postów - myślę, że autor miał na myśli, że 1L PB na 100km/h czyli zanim samochód osiągnie te 35-40st. aby przejść na gaz...
Choć nie ukrywam, jak w A4 miałem BRC SQ24 i włączała mi się rezerwa paliwa ( mimo, że jechałem na LPG ) to nie wiem jakim cudem ale żarło mi paliwo
Wtedy to umiałem odczuć, że jade na paliwie bo miałem lepszego "buta" no i wskazówka paliwa się jakoś tak powoli kładła :P
I od czasu BRC przestałem ufać " kompletnym " instalacjom... Niema szans, że któraś lepsza a któraś gorsza... Jedna ma lepsze wtryski, inna ma lepszą elektronikę...
Choć nie ukrywam, jak w A4 miałem BRC SQ24 i włączała mi się rezerwa paliwa ( mimo, że jechałem na LPG ) to nie wiem jakim cudem ale żarło mi paliwo
I od czasu BRC przestałem ufać " kompletnym " instalacjom... Niema szans, że któraś lepsza a któraś gorsza... Jedna ma lepsze wtryski, inna ma lepszą elektronikę...
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
-
vectra007
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
co do spalania ostanio jazda trasa miasto 50/50 wyszlo jakies 390 km czyli dzielac przez 50 litrow ktore zatankowalem wyszlo jakies 12.8 litra miasto to wychodzi jakies 320 km czyli 15.6 litra a trasa zalezy ostatnio 470 km na 50 litrach ale jazda na tempomacie i do 120 wyszlo jakies 10.6 litra normalnie na trasie kolo 420 km na zbiorniku czyli jakis 11.9 litra ogolnie nie ma dramatu tak to wyglada u mnie pozdro damian
w razie problemow pisz pomoge nie staram sie wymadrzac staram sie pomoc ucza sie na bledach 
-
matelek
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Adxs pisze: Choć nie ukrywam, jak w A4 miałem BRC SQ24 i włączała mi się rezerwa paliwa ( mimo, że jechałem na LPG ) to nie wiem jakim cudem ale żarło mi paliwoWtedy to umiałem odczuć, że jade na paliwie bo miałem lepszego "buta" no i wskazówka paliwa się jakoś tak powoli kładła :P
u mnie tez sie kladzie wskazowka a na PB nie jade napewno bo mam pompe odlaczona - i nie wiem za cholere co z tym fantem zrobic
ale zeby nie bylo OT
Tankujac do pelna czyli jakies ~45-47 ltr zrobie w trasie ok 380-400 km w miescie ok 250-270 km
Jest to jak najbardziej poprawne spalanie dla auta o takiej masie , mocy i automacie
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
mi pali do 15l LPG przy takiej mieszanej jeździe bez jakichś tam gwałtownych przyśpieszeĂą i dużych prędkości 
w sumie to nie wiem czy to dobre spalanie na taka jazdę... w butle wchodziło mi 37l ale była źle ustawiona teraz może wejdzie te maksimum czyli 44l
czyli z tego co na chwile obecna silnik bez dokładnej kalibracji zrobi na pełnej butli 44l - ok. 300km
Pozdrawiam
w sumie to nie wiem czy to dobre spalanie na taka jazdę... w butle wchodziło mi 37l ale była źle ustawiona teraz może wejdzie te maksimum czyli 44l
czyli z tego co na chwile obecna silnik bez dokładnej kalibracji zrobi na pełnej butli 44l - ok. 300km
Pozdrawiam
_________________________________ Audi Quattro______________________________
zbynekpik napisał/a:
Do każdego przejechanych 100 km wliczam litr benzyny tak mi średnio wychodzi. czyli 16 l LPG i 1 Litr petrol.
Rozumiem, że jak jedziesz na trasie to spala LPG i trochę PB.. to fajną instalkę polecasz ehh.. no ale w koĂącu to BRC a potocznie "złodziej paliwa"
Do każdego przejechanych 100 km wliczam litr benzyny tak mi średnio wychodzi. czyli 16 l LPG i 1 Litr petrol.
Rozumiem, że jak jedziesz na trasie to spala LPG i trochę PB.. to fajną instalkę polecasz ehh.. no ale w koĂącu to BRC a potocznie "złodziej paliwa"
Doliczam litr paliwa ponieważ w zimę zanim reduktor się nagrzeje to połyka dużo paliwa. Nie bierze podczas jazdy LPG i PB. Ostatnio osobiście w trasie zszedłem do 12,53 litra na 100km:) mój życiowy rekord. pobiłem żonę:) na Instalacji zrobiłem już 17000 tyś km i żadnych problemów. Jeżeli chodzi o skazówkę mi też opada, jak spadnie na 1/4 to już do dna mimo iż jest paliwo:) pozdrawiamarkadiuso pisze:
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
każda książka serwisowa zaleca zawsze żeby każdy silnik pochodził trochę na benzynce żeby układ paliwowy się nie zastał... teraz jak jest ciepło to praktycznie z benzyny odpala tylko 1x jak stoi całą noc a tak to od razu już z gazu pali. ale ja i tak zawsze dam mu pochodzić na benzynie.
to średnio wliczając do ceny w PLN kosztu przejazdu 100km można tam doliczyć troszkę za benzynę :D
to średnio wliczając do ceny w PLN kosztu przejazdu 100km można tam doliczyć troszkę za benzynę :D
_________________________________ Audi Quattro______________________________
- Cris9222
- Forum Audi A6 / A7

kolego, przez to że odłączyłeś pompkę paliwa, paliwo nie krąży w układzie i co najważniejsze wtryskiwacze się nie chłodzą, a przez to mogą się zapiec..matelek pisze:u mnie tez sie kladzie wskazowka a na PB nie jade napewno bo mam pompe odlaczona - i nie wiem za cholere co z tym fantem zrobic
Pomogłem? -> naciśnij 'Pomógł'
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Cris9222 pisze:kolego, przez to że odłączyłeś pompkę paliwa, paliwo nie krąży w układzie i co najważniejsze wtryskiwacze się nie chłodzą, a przez to mogą się zapiec..matelek pisze:u mnie tez sie kladzie wskazowka a na PB nie jade napewno bo mam pompe odlaczona - i nie wiem za cholere co z tym fantem zrobic
A po co mają się chłodzić skoro to nie wtrysk bezpośredni.
Jesteś pewny że tak działa u Ciebie instalacja lpg