[ A6 C6] 5.2 FSI czyli s6
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
ja natomiast nie widzę nic złego w oszczędzaniu. tak jak ludzie kupują klekoty dla oszczędności, inny montują lpg w benzyniakach. nazywajcie sobie to jak chcecie, ale nikomu do baku nie lejecie, a właściciele takich samochodów chcą zaoszczędzić na eksploatacji w każdy możliwy sposób. profanacją byłoby zalać silnik olejem 15w/40... człowiek napisał, że robi około 40 000 (słownie: czterdzieści tysięcy) km, więc tankując pb przy małym silniku, wydaje się fortunę, a co dopiero z takim smoczyskiem pod maską...
coż to za różnica czy to 2.4, 4.2, czy 5.2?gaz to gaz, a każdy chce żyć na najwyższym możliwym poziomie, najniższym możliwym kosztem...
coż to za różnica czy to 2.4, 4.2, czy 5.2?gaz to gaz, a każdy chce żyć na najwyższym możliwym poziomie, najniższym możliwym kosztem...
Kolego różnica taka, że 2.4 kosztuje 15-20 tys. zł a 5.2 kosztuje namarniej 100 tys. złmetyoo pisze:coż to za różnica czy to 2.4, 4.2, czy 5.2?gaz to gaz, a każdy chce żyć na najwyższym możliwym poziomie, najniższym możliwym kosztem...

Jak ktoś chce oszczędzać to niech kupi fiata pande to napewno wyjdzie mu tanio zakup i eksploatacja, to jest pewne.
Ja tam nikomu w bak nie zagladam ale jak dla mnie kupno 5.2 i jego gazowanie to jest w stylu "zesraj sie, nie daj się" aby tylko sąsiedzi widzieli żeś bogacz

Takie jest moje zdanie ale oczywiście szanuje inne poglądy.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
to jest właśnie typowe polskie myślenie, że samochód kupuje się dla sąsiada, a nie dla siebie.
korek chowa się dla estetyki, jak to już prędzej ktoś napisał, a nie, że się tego ktoś wstydzi!
a oto przykład, jak wlew lpg może nieestetycznie wyglądać:
http://otomoto.pl/audi-a6-skora-lpg-pri ... 04980.html
ja przymierzam się do zakupu 2.7t/3.0 i silnik będzie pracował na gazie, bo ja widzę w tym oszczędności, nie mam natomiast zamiaru kupować samochodu pod sąsiadów, mimo tego jacy oni są, ale o tym wróć do pierwszego zdania
pozdrawiam.
korek chowa się dla estetyki, jak to już prędzej ktoś napisał, a nie, że się tego ktoś wstydzi!
a oto przykład, jak wlew lpg może nieestetycznie wyglądać:
http://otomoto.pl/audi-a6-skora-lpg-pri ... 04980.html
ja przymierzam się do zakupu 2.7t/3.0 i silnik będzie pracował na gazie, bo ja widzę w tym oszczędności, nie mam natomiast zamiaru kupować samochodu pod sąsiadów, mimo tego jacy oni są, ale o tym wróć do pierwszego zdania

pozdrawiam.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
kolejny przykład na skopaną instalację renomowanej firmy BRC. takie smoczysko i BRC dał sobie wcisnąć <szok> . spalanie benzyny świadczy tylko i wyłącznie o podlewaniu benzyną niedomagających wtryskiwaczy, skoro odpala na LPG (chociaż nie powinien) spalanie benzyny powinno byc równe 0.imm3 pisze:Spalanie według tego co mi powiedział właściciel to ok 15-18 Lpg i 1.5l do 3 PB na 100km
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
Trochę się tu masło maślane zrobiło.
BRC Sequent Direct Injection, lub Vialle LPDI.
Dwa różne systemy, BRC normalna sekwencja specjalnie pod bezpośredni wtrysk i tam chyba od czasu do czasu sam przełącza na benzynę żeby schłodzić wtryskiwacze benzynowe więc normalne jest że spali benzynę bo taka konstrukcja sterowania.
Vialle to bezpośredni wtrysk gazu w fazie ciekłej.
[ Dodano: 2012-09-07, 22:51 ]
2.4 6 świec, 4.2 8 świec, 5.2 10 świec, podobnie z cewkami,
instalacja LPG: 6cyl, 8cyl, 2x6cyl ceny rosną.
Spalanie: ile byś nie cisnął 2.4 to spali max 16l gazu, 4.2 bez problemu zje ponad 20l
a 5.2??? hmmm...
BRC Sequent Direct Injection, lub Vialle LPDI.
Dwa różne systemy, BRC normalna sekwencja specjalnie pod bezpośredni wtrysk i tam chyba od czasu do czasu sam przełącza na benzynę żeby schłodzić wtryskiwacze benzynowe więc normalne jest że spali benzynę bo taka konstrukcja sterowania.
Vialle to bezpośredni wtrysk gazu w fazie ciekłej.
[ Dodano: 2012-09-07, 22:51 ]
To jak różnicy nie będzie w kosztachmetyoo pisze:coż to za różnica czy to 2.4, 4.2, czy 5.2?gaz to gaz, a każdy chce żyć na najwyższym możliwym poziomie, najniższym możliwym kosztem...
2.4 6 świec, 4.2 8 świec, 5.2 10 świec, podobnie z cewkami,
instalacja LPG: 6cyl, 8cyl, 2x6cyl ceny rosną.
Spalanie: ile byś nie cisnął 2.4 to spali max 16l gazu, 4.2 bez problemu zje ponad 20l
a 5.2??? hmmm...
Właściciel mówił że benzyna spalana jest do chłodzenia wtrysków.metyoo pisze:kolejny przykład na skopaną instalację renomowanej firmy BRC. takie smoczysko i BRC dał sobie wcisnąć <szok> . spalanie benzyny świadczy tylko i wyłącznie o podlewaniu benzyną niedomagających wtryskiwaczy, skoro odpala na LPG (chociaż nie powinien) spalanie benzyny powinno byc równe 0.imm3 pisze:Spalanie według tego co mi powiedział właściciel to ok 15-18 Lpg i 1.5l do 3 PB na 100km
ja nie robię osobistych wycieczek, ani nie mam do nikogo urazy, chciałem tylko powiedzieć że wyśmiewanie się z LPG jest bez sensu dlatego że jakąś formę oszczędzania każdy stosuje i nikt nie ma prawa wyśmiewać się z tych akurat ludzi którzy chcą zaoszczędzić na paliwie.
Osobiście bardziej imponuje mi Kampard niż Sułtan Brunei bo trzeba mieć jaja żeby okazywać mniej niż się posiada.
Osobiście bardziej imponuje mi Kampard niż Sułtan Brunei bo trzeba mieć jaja żeby okazywać mniej niż się posiada.
Przepraszam, poniosło mnie.
Sneer, ja po poprzedniej polemice na temat gazu nauczyłem się czegoś, posypałem głowe popiołem i dałem spokój w temacie LPG bo każdy ma prawo do swojego zdania (i dobrze bo było by nudno
i w peryspektywie kosztów ma to sens.
P.S. Tylko prosze abyś nie robił sobie ze mnie żartów, bo mam słabe nerwy
Koniec paplania nie na temat.
Sneer, ja po poprzedniej polemice na temat gazu nauczyłem się czegoś, posypałem głowe popiołem i dałem spokój w temacie LPG bo każdy ma prawo do swojego zdania (i dobrze bo było by nudno

P.S. Tylko prosze abyś nie robił sobie ze mnie żartów, bo mam słabe nerwy

Koniec paplania nie na temat.