Witam koledzy w mojej instalacji gazowej zauważyłem taką przypadłość mianowicie podczas ruszania autem spadaja mi obroty i potem się normują , im cieplejsze auto tym szybciej dochodza do normy , jest tak , bieg 1 puszczam sprzęgło obtory spadaja dość znacznie na wskasniku obrotomierza i potem powracaja do normy. 2 problem polega na elektrozaworze który widać na zdjęciu przed filtrem , mianowicie ostatnio mi się stopił ten elektrozawór ;oo jechałem jak codzien i zaczeło się dymić spod maski i okazało się ze to elektrozawór... dodam ze jest on bardzo rozgrzany podczas jazdy , byłem u gazownika i wymienił na nowy ale niewie co mogło być przyczyną tego zdarzenia...być moze ze sam w sobie ten elektrozawór był trefny..kabli nie poprzepalało...
Auto Audi A6 C5 2.4 manual , instalka agis obg can , wtryskiwacze hana czerwone , reduktor zavoli zeta S.
[ C5+LPG] 2 pytania dotyczące instalacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ C5+LPG] 2 pytania dotyczące instalacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Paliwo: Benzyna
na benzynie wszystko gra tzw jak ruszam jest leciutka odchyłka ale wogole nie odczuwalna , lecz na gazie tak jak mowie jest konkretny spadek obrotów z dół i potem powrót na góre. wczesniej jak były mrozy to nieraz potrafił zgasnąć na zimnym silniku podczas ruszana na samym sprzegle. wymienilem swiece i przewody i jest lepiej ale to jest nie to...
[ Dodano: 2012-04-03, 20:55 ]
były robione logi sondy pracują prawidłowo , temperatura płynu chłodzacego jest tez ok a reszty niestety nie pamietam
[ Dodano: 2012-04-03, 20:55 ]
były robione logi sondy pracują prawidłowo , temperatura płynu chłodzacego jest tez ok a reszty niestety nie pamietam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG