1.8t a 2.8 v6 na lpg
1.8t a 2.8 v6 na lpg
Witam, mam dylemat ponieważ chce kupic audi a6. Lecz mam problem z silnikiem, nie wiem który będzie lepszy czy 1.8 t, który bym zmodyfikowal do 190 KM czy 2.8 v6.
Prosze o pomoc. Przeczytałem wiele tematów na forum, lecz dalej jestem w zakłopotaniu.
Który będzie się lepiej zbierał?
Z którym będzie mniej problemów? z góry dziękuję za pomoc.
Prosze o pomoc. Przeczytałem wiele tematów na forum, lecz dalej jestem w zakłopotaniu.
Który będzie się lepiej zbierał?
Z którym będzie mniej problemów? z góry dziękuję za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Napewno? Podobno 2.8 z Q w dobrym stanie to biały kruk.michal_bst pisze:Pytanie, czy zależy Ci na Quattro. 2.8 łatwiej dorwać z Q.
2.8 to konstrukcja "bezobsługowa" 1.8T wbrew pozorom jest bardziej skomplikowana, ale nie do przesady.
1.8T mozna dość mocno podkręcić, wkładając przy tym worek pieniędzy, 2.8 jest wystarczająco dynamiczny.
Co do braku quattro, OK, można bez tego żyć, ale im mocniejszy silnik, tym bardziej wskazane 4x4, przynajmniej w samochodzie n przednim napędem.
Ostatnio złoiłem ściganta w Peugeocie 406. Zanim jego koła przestały buksować, ja byłem już daleko z przodu

Podobną sytuację miałem z Oplem Vectra/Signum (nie pamiętam już dokładnie), ale tamten oprócz buksujących kół miał traktora pod maską, więc był z góry spisany na klęskę

Reasumując, chcesz moc? Szukaj quattro, łatwiej się jeździ, pomijając kreski z innymi zapaleńcami. Dynamiczne włączanie się do ruchu to inna bajka. Przyjdzie zima (o ile przyjdzie

-
- Forum Audi A6 / A7
Jestem uzytkownikiem 2.8 quattro i polecam silnik bezawaryjny trzeba tylko dbac o rozrzad i olej
1.8t duzo zabawy i latania po mechanikach pozatym trudno zlapac zadbane 1.8t chodzi mi o silnik
Obecnie mam malutki problem z mocą u siebie ale chlopaki stawiają na zle założony rozrzad
Silnik chodzi jak w zegarku ale brakuje mocy pozatym niemam zadnych zastrzezen do tego silnika
1.8t duzo zabawy i latania po mechanikach pozatym trudno zlapac zadbane 1.8t chodzi mi o silnik
Obecnie mam malutki problem z mocą u siebie ale chlopaki stawiają na zle założony rozrzad
Silnik chodzi jak w zegarku ale brakuje mocy pozatym niemam zadnych zastrzezen do tego silnika
powiem tak mam obecnie maly problem problem, wlasciwie niewiem czy to problem czy nie byc moze ten samochod tak ma, za tydzien samochod idzie do mechanika na sprawdzenoe czy rozrzad sie nie przestawił badz czy ktoś go zle niezalozył poniewaz mi sie zdaje, mam takie odczucia ze samochod nie przyspiesza tak jak powinien, jest to opinia nie tylko moja ale i moich kolegow ktorzy posiadają 2.8 q i wiedzą miejwiecej jak sie zbierają ich maszyny, poza tym niemam zadnych zastrzezen do samochodu,