Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Fiat 126p 1993

Prezentacja aut innych marek.
KamaNuh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Fiat 126p 1993

Post autor: KamaNuh » 16 cze 2015, 20:08

Jak kilka osób zauważyło w temacie z C5, posiadam również kaszlaka w trakcie remontu. Kupiłem go 1,5 roku temu za okrągłe 300zł. Od dziecka chciałem takiego strucla i to czerwonego, więc też jest :)

Jest to poczciwy Face Lifting z 1993r, czyli przedostatni rok produkcji tego modelu przed Elegantem, nastukane 89 tys km, z wyposażenia to grzana tylna szyba, dmuchawa i tyle.

Po rozbebeszeniu go do zera, wypiaskowałem cały spód w celu ujawnienia wszystkich dziur. Po tej akcji rozpocząłem cięcię, gięcie i spawanie. Do tej pory zmieniłem całą podłogę wraz z podłużnicami, wyspawałem ściane grodziową, przednie nadkola, podszybia, progi wewnętrzne. W kolejce czekają tylne nadkola, progi zewnętrzne i komora silnika, więc można rzec że jestem 40/60 w pracach blacharskich.

W planach to wiadomo skończenie strucla, i prawdopodobnie delikatnie szersza stal albo jakieś alusy, trochę obniżone zawieszenie i pomodzony motor.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

asketil
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: asketil » 16 cze 2015, 20:35

Szacun za robotę i odratowanie kaszlaka :-)

Czekam na relację z postępów pracy :-)

TadzioNorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TadzioNorek » 17 cze 2015, 23:12

model FL miał najlepsze blachy jeśli chodzi o historię tego modelu,silnik wkładała i wyciągała jedna osoba <lol> skrzynie wkładałem sam leżąc pod samochodem,bok miałem tylko tyle podniesiony aby skrzynie wcisnąc pod samochód :] ogólnie z mojej strony samochodzik do trzymania tylko ze względu na sentyment,bo jako lokata kapitału taka inwestycja nie ma sensu <luzik> jeśli chodzi o tuning silnika to o czym myśłisz?stoczenie koła zamachowego,turbinka Kowalskiego?

KamaNuh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KamaNuh » 23 cze 2015, 22:57

Co do silnika nie mam jeszcze zaplanowanego co będzie z nim robione, ale pewnie zabawa z dolotem, wałkiem rozrządu czy wydechem i głowicą. Kaszlaka mam w planach zostawić na lata, także lokata kapitału jest, bo ceny cały czas windują w góre, a pamiątka też będzie jako pierwszy własnoręcznie odbudowany samochód ;) Narazie wszystko pochłania A6, ale i na Kaszlaka przyjdzie pora.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl