Ponieważ nie znalazłem nic podobnego choć tematów o drganiach itp jest wiele postanowiłem założyć nowy temat
Dopadła mnie przypadłość w postaci bujania (powiedziałbym z sekundową amplitudą) budą podczas delikatnego przyspieszania, nieco mniej gdy jadę ze stałą prędkością. Wygląda to tak jakby "coś" bujało samochodem w kierunku przód-tył (lub odwrotnie). Najbardziej wyczuwalne na 2 i 3 biegu w zakresie prędkości 30 - 60 km/h. Po przekroczeniu 80 km/h ustaje, podczas mocnego przyspieszania również nie występuje. Silnik pracuje normalnie, nie słyszę nic niepokojącego, obroty nie falują. Tak w ogóle to problem narasta od pewnego czasu. Może w końcu coś się rozsypie i dowiem się co to

Choć poduszki silnika są wymienione a pod skrzynią ponoć dobre to podczas energicznego puszczenia gazu i dodania gazu silnikiem dość mocno rusza.
Koła, felgi i tarcze raczej bym wyeliminował bo tutaj przecież czy bym jechał równo, czy mocno przyspieszał to powinno być tak samo. No chyba ze się myle

Jeśli ktoś podpowie co sprawdzić to będę wdzięczny.
Mechanikom nie chce się szukać przyczyny, tłumacząc ze sie zwyczajnie nie opłaca.
Pozdrawiam