Witam,
Raz jeszcze w temacie opon. Proszę kolegów o porównanie Vredstein Utrac Sessanta, Nokian ZG2, Hankook Ventus V12 evo i GoodYear Eagle F1 Assymetric.
[ALL] Vredstein, Nokian, Hankook i GoodYear
Re: [ALL] Vredstein, Nokian, Hankook i GoodYear
Polecam z własnego doświadczenia Nokianraphal pisze:Witam,
Raz jeszcze w temacie opon. Proszę kolegów o porównanie Vredstein Utrac Sessanta, Nokian ZG2, Hankook Ventus V12 evo i GoodYear Eagle F1 Assymetric.
Kupilem w zeszlym roku nowiutkie 4 szt GoodYear Eagle F1 Assymetric 235/40/18 obecnie po przejechaniu okolo 50 tys kilometrow opony sa "łyse" to znaczy zjechane do znaczka TWI a wiec absolutnie nadaja sie do wymiany wiec moim zdaniem troszeczke za szybko poszlo 2400 zł
minusy ktore wychwycilem to np dosc glosny szum szczegolnie na "chropowatych" asfaltach ,i dosc czeste wlaczanie sie ABSu przy chamowaniu na mokrej nawierzchni a nie jezdze jakos tak bardzo agresywnie
do plusow nalezy zaliczyc bardzo dobrą przyczepnosc na suchym asfalcie chodzi mi tutaj np o łuki na laczeniu dwoch autostrad mozna naprawde szybko pojechac i nic sie nie dzieje
acha dodam jeszcze ze bardzo dbam o zawieszenie wiec tak szybki zuzycie nie jest winą zawieszenia i 99 % tych kilometrow bylo zrobione po autostradach zachodniej europy wiec nawierzchnia nie byla przyczyna w sumie dosc szybkiego zuzycia opon

minusy ktore wychwycilem to np dosc glosny szum szczegolnie na "chropowatych" asfaltach ,i dosc czeste wlaczanie sie ABSu przy chamowaniu na mokrej nawierzchni a nie jezdze jakos tak bardzo agresywnie
do plusow nalezy zaliczyc bardzo dobrą przyczepnosc na suchym asfalcie chodzi mi tutaj np o łuki na laczeniu dwoch autostrad mozna naprawde szybko pojechac i nic sie nie dzieje

acha dodam jeszcze ze bardzo dbam o zawieszenie wiec tak szybki zuzycie nie jest winą zawieszenia i 99 % tych kilometrow bylo zrobione po autostradach zachodniej europy wiec nawierzchnia nie byla przyczyna w sumie dosc szybkiego zuzycia opon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Co prawda używałem NOKIAN V, ale byłem bardzo zadowolony i ogólnie polecam tą firmę. Przed nimi miałem MICHELINY, porażka po sezonie praktycznie do wyrzucenia. Co do przyczepności na suchej nawierzchni to nie ma się co rozpisywać bo każda nawet Chińska będzie ok, według mnie dopiero zachowanie na mokrym świadczy o klasie opony... .
-
- Forum Audi A6 / A7