[ALL] Pytanie o fabryczną pompkę (kompresor) do kół
[ALL] Pytanie o fabryczną pompkę (kompresor) do kół
Czy ktoś kto posiada taką oryginalną pompkę (kompresor), mógłby się wypowiedzieć jak się sprawuje i czy warto kupić taką? Chce jej uzywać głównie do pompowania różych gratów kempingowych (materace, piłki, rower itp) ale awaryjnie tez i do kół w aucie. W zeszłym roku kupiłem jakąś uniwersalną pompkę to piłki plażowej nawet nadmuchać nie dała rady nie mówiąc o kołach.....
![Obrazek]()
Cudów sie nie spodziewam
Ale skoro VW/Audi i różne inne marki (Mercedes, BMW itd.) dają te kompresory wraz z płynem uszczelniającym w przypadkach kiedy nie ma pełnowymiarowego koła to myślę, że to jednak musi jakoś działać i napompować to koło (a więc da sobie rade z piłką czy materacem również). Chciałem się tylko po prostu zapytać kogoś kto używał takiego kompresora fabrycznego. Bo jak pisałem wcześniej, kupiłem taki tani kompresor za jakies 40-50zł i nie poradził sobie nawet z materacem na czym mi zalezało, bo mam do niego nożną pompkę ale musze z 15 min pompować.

Hmm i myślisz że takie g... jak ja kupiłem wcześniej daliby do np. Audi A6?? Raczej te fabryczne kompresorki musza być w stanie napompować koło bo inaczej ludzie zwłaszcza na zachodzie, gdzie używają zestawu naprawczego zamiast normalnego koła zapasowego lekko by się rozgniewali...MaTyS pisze:Według mnie główną różnicą pomiędzy tym kompresorem, który miałeś wcześniej, a tym który zamierzasz kupić będzie tylko cena... .
Ja uwazam ze to taki gadzet!! Mam do VW i starsznie glosny jest i troche czasu uplynie nim kolo napompuje! Ostatnio chcialem przy busie dopompowac i nie dal rady! szybko sie grzeje! To jest taki bajer ktory pomoze w trakcie przebicia sie kola i to wszytko! Nie uzywal bym tego do reguralnego dopompowywania kol czy tez materacy i temu podobnych!!! Jedyny plus to to ze urzadzenie jest zgrabne i nic poza tym
-
- Forum Audi A6 / A7