Problem z dekielkami
Problem z dekielkami
Witam
mam problem z dekielkami, albo i z felgami.
Poniżej zdjęcia felg
zakupiłem takie dekielki http://allegro.pl/9-audi-a3-a4-a5-a6-q5 ... 37011.html
W ASO Audi podałem numer felgi 4F0601025AJ i oni mi podali dekielka 4B0601170A. Niestety nie pasują za małe. Patrząc na zdjęcia w necie tych felg otwór centrujący wydaje się ciut mniejszy, chyba powinno być takie wyżłobienie gdzie mogłyby te zatrzaski wskoczyć a u mnie powierzchnia jest gładka. Moje pytanie do was czy ktoś z was posiada takie felgi i jak to wygląda czy u was powierzchnia otworu centrującego też jest gładka? Ewentualnie jakobyście mogli podać nr dekielka jaki macie.
Pozdrawiam
mam problem z dekielkami, albo i z felgami.
Poniżej zdjęcia felg
zakupiłem takie dekielki http://allegro.pl/9-audi-a3-a4-a5-a6-q5 ... 37011.html
W ASO Audi podałem numer felgi 4F0601025AJ i oni mi podali dekielka 4B0601170A. Niestety nie pasują za małe. Patrząc na zdjęcia w necie tych felg otwór centrujący wydaje się ciut mniejszy, chyba powinno być takie wyżłobienie gdzie mogłyby te zatrzaski wskoczyć a u mnie powierzchnia jest gładka. Moje pytanie do was czy ktoś z was posiada takie felgi i jak to wygląda czy u was powierzchnia otworu centrującego też jest gładka? Ewentualnie jakobyście mogli podać nr dekielka jaki macie.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dekielki kupiłem na allegro, podałem link powyżej. Chodzi Ci o podróbki dekielków że niby chińskie? Na dekielkach są niby znaki audi.
Na allegro wszystkie dekielki o tym numerze mają takie wymiary, ludzie kupują i dają pozytywy.
Dlatego też chciałby sprawdzić jak ktoś ma takie felgi jakie ma wymiary tych dekielków i zobaczyć ten otwór centrujące w feldze.
Na allegro wszystkie dekielki o tym numerze mają takie wymiary, ludzie kupują i dają pozytywy.
Dlatego też chciałby sprawdzić jak ktoś ma takie felgi jakie ma wymiary tych dekielków i zobaczyć ten otwór centrujące w feldze.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
na zdjęciu widać żę felga jest roztoczona brak krawędzi za którą zachodzą zatrzaski dekla
a jaki otwór pod piastę powinno być 57mm a będzie chyba dużo więcej
jeśli się okażę żę roztoczona to możęsz ją złomować
otwór centralny jest bazą do obróbki skrawaniem całej felgi z jednego mocowania
a chwytając w innym punkcie niż baza by roztoczyć otwór centralny nigdy nie zachowamy właściwej dokładności
a jaki otwór pod piastę powinno być 57mm a będzie chyba dużo więcej
jeśli się okażę żę roztoczona to możęsz ją złomować
otwór centralny jest bazą do obróbki skrawaniem całej felgi z jednego mocowania
a chwytając w innym punkcie niż baza by roztoczyć otwór centralny nigdy nie zachowamy właściwej dokładności
Też mi się wydawało że brakuje jakiejś krawędzi do zatrzasków dekielków. Otwór pod piastę jest 66mm bo to są felgi do nowszych wozów. Mam pierścień zmniejszający otwór piasty do 57,1 mm. Na felgach jeżdżę już 4 lata i w końcu postanowiłem dekielki kupić. Z wyważaniem nie mam problemów. A po kiego grzyba ktoś by miał to roztaczać przód otworu felgi do 66mm likwidując krawędź do zatrzasków deklów?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nowe c7 ma 66.5
nie widziałem jeszcze prawidłowo roztoczonej felgi
wszystkie po wrzuceniu na wyważarkę samej felgi maiały więcej jak 40 g niedowagi
nowa z kartonu markowa to 5 -10 g max
po drugie wydaje mi się żę ścianka felgi między otworem centralnym a otworami na śruby jest żbyt cienka
od razu uprzedze ori 66.5 ma tylko 5-7 mm podtoczena na piastę reszta otworu jest dużo miejsza
nie widziałem jeszcze prawidłowo roztoczonej felgi
wszystkie po wrzuceniu na wyważarkę samej felgi maiały więcej jak 40 g niedowagi
nowa z kartonu markowa to 5 -10 g max
po drugie wydaje mi się żę ścianka felgi między otworem centralnym a otworami na śruby jest żbyt cienka
od razu uprzedze ori 66.5 ma tylko 5-7 mm podtoczena na piastę reszta otworu jest dużo miejsza