[ All ] Opony Vredestein Ultrac Sessanta - czy ktoś je użyt
- sir KENnY XVIII
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
[ All ] Opony Vredestein Ultrac Sessanta - czy ktoś je użyt
Myśle o upgrade felunku na 19" i rozgladam sie za oponami.
Vredestein Ultrac Sessanta są do kupienia przy rozmiarze 255/35 za ok 900zl/szt gdzie moje ulubione P Zero Rosso nie zchodza poniżej 1300zl/szt. Maja obledny bierznik i całkiem dobre opinie (bardzo ciche i mega dobre na mokrym, made in Holland) ale czy ktoś z was miał takie gumy. Proszę o opinie i wrażenia. Jak wyglada ta opona pod wzgledem ścieralności.
.
Vredestein Ultrac Sessanta są do kupienia przy rozmiarze 255/35 za ok 900zl/szt gdzie moje ulubione P Zero Rosso nie zchodza poniżej 1300zl/szt. Maja obledny bierznik i całkiem dobre opinie (bardzo ciche i mega dobre na mokrym, made in Holland) ale czy ktoś z was miał takie gumy. Proszę o opinie i wrażenia. Jak wyglada ta opona pod wzgledem ścieralności.
.
Hej ,
przejeździłem zime na nowych VREDESTEIN'ach 245/40/18 i powiem Ci że są naprawde "usunieto"
letnich nie miałem okazji sprawdzić bo przy wymianie kół na 19" panowie z tej samej firmy przekonali
mnie do założenia MICHELIN'ów Pilot Super Sport 255/35/19 i powiem Ci że jeździ się bezbłędnie !
Szczerze polecam te opony !
pozdrawiam
przejeździłem zime na nowych VREDESTEIN'ach 245/40/18 i powiem Ci że są naprawde "usunieto"
letnich nie miałem okazji sprawdzić bo przy wymianie kół na 19" panowie z tej samej firmy przekonali
mnie do założenia MICHELIN'ów Pilot Super Sport 255/35/19 i powiem Ci że jeździ się bezbłędnie !
Szczerze polecam te opony !
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 09:13 przez mesjasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Opona Vredestein Ultrac Sessanta wielokrotnie była oceniana przez różne organizacje i instytucje testowe, które wykazały, że opona ta charakteryzuje się dobrymi osiągami: http://www.rezulteo-opony.pl/opony-vred ... opon-35257
Niestety nie była nigdy testowana pod względem trwałości, ale opinie, z którymi się spotkałem, pozwalają sądzić, że także pod tym względem jest zadawalająca.
Niestety nie była nigdy testowana pod względem trwałości, ale opinie, z którymi się spotkałem, pozwalają sądzić, że także pod tym względem jest zadawalająca.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
jeśli chodzi o organizacje i instytucje testowe w tym media to jestem nieprzychylnie nastawiony .
po prostu wiem na jakich zasadach to się odbywa i jakimi prawami rządzi .jedynym wiarygodnym żródłem są informacje od indywidualnych użytkowników .a śledząć regularnie testy i porównująć ję z testami z lat poprzednich można wyciągnąć wniosek żę to jedna wielka ściema . już na prezentacjach nowości wiadomo na której pozycji znajdzie się dana opona .to działa coś na zasadzie przetargu.a żeby wypowiadać się o oponie należy jej się przyjrzeć nie tylko nowej ale w trakcie i po zużyciu
po prostu wiem na jakich zasadach to się odbywa i jakimi prawami rządzi .jedynym wiarygodnym żródłem są informacje od indywidualnych użytkowników .a śledząć regularnie testy i porównująć ję z testami z lat poprzednich można wyciągnąć wniosek żę to jedna wielka ściema . już na prezentacjach nowości wiadomo na której pozycji znajdzie się dana opona .to działa coś na zasadzie przetargu.a żeby wypowiadać się o oponie należy jej się przyjrzeć nie tylko nowej ale w trakcie i po zużyciu
Nie rozumiem, dlaczego podejrzewasz organizmy testujące o ściemę. Jeśli masz na to dowód, to podziel się informacją, sam jestestem ciekawy..
Wcale nie jest tak, że od momentu oficjalnej prezentacji nowej opony wiadomo, na którym miejscu ona się znajdzie.
Na dowód tego wystarczy spojrzeć na wyniki jednego z najnowszych testów opublikowanych przez Autobild:
Jak możesz się przekonać najnowsza opona Michelin Primacy, która jeszcze nie jest wszędzie dostępna w sprzedaży, znalazła się tylko na 8 pozycji, za oponami, które są na rynku już od ponad roku...
AutoBild (DE) 2012 - 225/45 R17 http://www.autobild.de/bilder/ [...] 82345.html
1) Goodyear F1 Asymmetric 2 ***
2) Nokian Z G2 ***
3) Hankook K117 Ventus S1 evo2 **
4) Dunlop Sport Maxx RT **
5) Bridgestone Potenza S001 **
6) Continental Sport Contact 5 **
7) Pirelli P7 Cinturato **
8) Michelin Primacy 3 **
9) Barum Bravuris 2 **
10) Fulda Sport Control **
11) Nexen N8000 *
12) Toyo Proxes T1 Sport *
13) Uniroyal Rainsport 2 -
14) BF Goodrich G-Force Profiler -
15) Kumho Ecsta KU39 LE Sport -
Wcale nie jest tak, że od momentu oficjalnej prezentacji nowej opony wiadomo, na którym miejscu ona się znajdzie.
Na dowód tego wystarczy spojrzeć na wyniki jednego z najnowszych testów opublikowanych przez Autobild:
Jak możesz się przekonać najnowsza opona Michelin Primacy, która jeszcze nie jest wszędzie dostępna w sprzedaży, znalazła się tylko na 8 pozycji, za oponami, które są na rynku już od ponad roku...
AutoBild (DE) 2012 - 225/45 R17 http://www.autobild.de/bilder/ [...] 82345.html
1) Goodyear F1 Asymmetric 2 ***
2) Nokian Z G2 ***
3) Hankook K117 Ventus S1 evo2 **
4) Dunlop Sport Maxx RT **
5) Bridgestone Potenza S001 **
6) Continental Sport Contact 5 **
7) Pirelli P7 Cinturato **
8) Michelin Primacy 3 **
9) Barum Bravuris 2 **
10) Fulda Sport Control **
11) Nexen N8000 *
12) Toyo Proxes T1 Sport *
13) Uniroyal Rainsport 2 -
14) BF Goodrich G-Force Profiler -
15) Kumho Ecsta KU39 LE Sport -
-
- Forum Audi A6 / A7
nie podejrzewam a wiem.
nie jest moim celem przedstawiać dowody i robić zadymę bo to i tak nic nie zmieni.jeśli chcesz się o t ym przekonać porównaj testy z przeciągu ostatnich 5 lat .dokładnie przeanalizuj a wnioski sam wyciągniesz.do tego potrzebna ci bądzie wiedza z zakresu histori firm oponiarskich jak również ich udziałów kapitałowych .powiązaĂą strukturalnych i logistycznych
wg załączonej tabeli pseudotestu widać wyrażnie że to groch z kapustą jak można porównywać opony klasy bagdet z oponami klasy premium.
jeśli chodzi o michelina to ta marka obroni się sama i panowie z michelina nie muszą zabiegać u panów z auto bilda .wystarczy żę na 3 miejscu umieścili inną swoją markę jaką jest hankook. który rokrocznie zwiększa sprzedaż o ponad 20% i tu jest kasa
w dzisiejszych czasach nie warto mieć pełnego zaufania do mediów .tym wszystkim rządzi- kasa,reklama ,marketing .
dla wielkich koncernów dobro klienta jest na samym koĂącu.
co do F-1 godd-yera współczuje tym którzy to kupią .
od ponad 8 lat g-y boryka się z zaprojektowaniem porządnego karkasu high performance .
co inowacja to większa wtopa
nie jest moim celem przedstawiać dowody i robić zadymę bo to i tak nic nie zmieni.jeśli chcesz się o t ym przekonać porównaj testy z przeciągu ostatnich 5 lat .dokładnie przeanalizuj a wnioski sam wyciągniesz.do tego potrzebna ci bądzie wiedza z zakresu histori firm oponiarskich jak również ich udziałów kapitałowych .powiązaĂą strukturalnych i logistycznych
wg załączonej tabeli pseudotestu widać wyrażnie że to groch z kapustą jak można porównywać opony klasy bagdet z oponami klasy premium.
jeśli chodzi o michelina to ta marka obroni się sama i panowie z michelina nie muszą zabiegać u panów z auto bilda .wystarczy żę na 3 miejscu umieścili inną swoją markę jaką jest hankook. który rokrocznie zwiększa sprzedaż o ponad 20% i tu jest kasa
w dzisiejszych czasach nie warto mieć pełnego zaufania do mediów .tym wszystkim rządzi- kasa,reklama ,marketing .
dla wielkich koncernów dobro klienta jest na samym koĂącu.
co do F-1 godd-yera współczuje tym którzy to kupią .
od ponad 8 lat g-y boryka się z zaprojektowaniem porządnego karkasu high performance .
co inowacja to większa wtopa
Nie ma co wprowadzać innych w błąd: marka Hankook nie ma nic wspólnego z Michelin!
Tu możesz poczytać więcej informacji o tej marce http://www.rezulteo-opony.pl/opony-hank ... acje-marka
Tu możesz poczytać więcej informacji o tej marce http://www.rezulteo-opony.pl/opony-hank ... acje-marka
-
- Forum Audi A6 / A7
zarzucasz mi wprowadzanie innych w błąd a sam czerpiesz wiedze z nieobiektywnych zródeł od 2003 michelin jest strategicznym partnerem hankooka tu masz dowody z oficjalnej strony hankooka:http://www.hankooktire-eu.com/about/history.htmlAlexus pisze:Nie ma co wprowadzać innych w błąd: marka Hankook nie ma nic wspólnego z Michelin!
innym razem zanim postawisz zarzuty zastanów się trochę czy aby na pewno wiesz wszystko najlepiej
jeśli tego ci mało mogę dostarczyć ci xero umowy(wraz z warunkami) z 2003 roku podpisane przez dyrektorów generalnych obu firm .ale myślę żę znajdziesz to w necie.tak jak znalazłeś okrojoną historie hankooka
-
- Forum Audi A6 / A7
jak zwał tak zwał efekt taki żę michelin posiada ponad 50 % udziałów w hannkoku i to on decyduje co gdzie i kiedy komu i za ile . a jak ci napiszę żę marka i znak towarowy uniroyal jest własnością michelina to sprostujesz że to grupa continental. a prawda jest taka że michał wydzierżawił markę uniroyal dla contiego na 15 lat
Re: [ All ] Opony Vredestein Ultrac Sessanta - czy ktoś je
To są opony sportowe więc przyczepność mają gorszą i na suchym i na mokrym. Do tego są bardzo bardzo ciche. Więcej możesz sobie zalookać np na http://www.rezulteo-opony.pl/opony-vred ... anta-35257sir KENnY XVIII pisze:Myśle o upgrade felunku na 19" i rozgladam sie za oponami.
.
Pozdro!